Hlavní obsah

Skvělý Bayern. Mistr světa zlomil rekord, Lewandowski trumfnul legendu Realu!

Praha

Je pořád v ráži. Kanonýr Bayernu Robert Lewandowski se díky gólu římskému Laziu v úterním úvodním osmifinále fotbalové Ligy mistrů (Bayern zvítězil 4:1) osamostatnil na třetím místě v tabulce nejlepších střelců Champions League (viz tabulka). O jednu trefu předstihl legendárního španělského útočníka Raúla.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Kanonýr Bayernu Robert Lewandowski slaví gól v osmifinále Ligy mistrů na hřišti Lazia Řím.

Článek

„Možná jsem neměl v zápase tolik šancí jak jindy, ale snažil jsem se dostat do správných pozic. Můj rychlý gól byl důležitý. Celkově to byl pro Bayern skvělý zápas, vždyť jsme dali  čtyři branky," pochvaloval si Lewandowski, který při své trefě zkraje utkání využil krátké „malé domů" domácího Musacchia.

Předzápasové stesky expertů, že Bayern po dvou klopýtnutích v bundeslize ztratil formu, rozmetal německý tým na Olympijském stadionu v Římě na kousky. V poločase vedl 3:0, krátce po přestávce vedení ještě navýšil. Lazio už jenom snížilo Correou. Bayern je tak už na 99 % ve čtvrtfinále.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov během osmifinále Ligy mistrů na hřišti Lazia Řím. Gól vstřelil kanonýr Bayernu Robert Lewandowski.

„Každý z hráčů splnil očekávání. Chtěli jsme dostat Lazio pod tlak, což se nám povedlo. Díky vysokému napadání jsme získali spoustu míčů a vytvořili jsme si mnoho šancí. Z výsledku i výkonu jsem nadšený," rozplýval se trenér Bayernu Hansi Flick.

Poosmnácté v řadě v Lize mistrů bez prohry

Bavorský gigant, který nedávným triumfem na klubovém mistrovství světa získal šestou trofeje v jedné sezoně, neprohrál v Lize mistrů poosmnácté v řadě. Naposledy padl s Liverpoolem v březnu 2019. K dorovnání absolutního rekordu, který drží Manchester United, chybí Bayernu sedm zápasů.

Jeden rekord ale přece jen vytvořil - venku v Champions League neprohrál 17x po sobě. Do historie soutěže se díky triumfu v Římě zapsal také univerzál Joshua Kimmich. Žádný jiný hráč nenasbíral 38 výher v úvodních 50 zápasech v Lize mistrů.

Středeční studio s Jiránkem a Holoubkem
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu od 20:20 bývalého reprezentačního obránce Martina Jiránka, a také trenéra Davida Holoubka. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

„Zaslouženě jsme prohráli. Bayern je pravděpodobně nejlepší mužstvo na světě, rozhodně nepotřeboval naše chyby, abychom mu zápas ještě usnadnili," podotkl kouč Lazia Simone Inzaghi.

Italský celek startuje ve vyřazovací části soutěže po mnoha letech, vzhledem k vysoké porážce pro něj bude osmifinále s nejvyšší pravděpodobností stropem.

Nejvíc gólů v Lize mistrů
134 Ronaldo
119 Messi
72 LEWANDOWSKI
71 Raúl
69 Benzema
56 Van Nistelrooij
50 Henry
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: