Hlavní obsah

Woods je po operaci otevřených zlomenin a komunikuje. Policista mluví o obrovském štěstí

Americký golfista Tiger Woods je po operaci mnohačetných otevřených zlomenin pravé nohy, které utrpěl během úterní dopravní nehody v Kalifornii. Jeho tým vydal prohlášení, že Woods je vzhůru, komunikuje a z incidentu se zotavuje na nemocničním pokoji v losangeleské Harbor-UCLA Medical Centre. Podle policisty, který byl u incidentu první, může pětačtyřicetiletý golfista mluvit o obrovském štěstí, že je stále mezi živými.

Dopravní nehoda Tigera WoodseVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Šéflékař nemocnice Anishe Mahajana řekl médiím, že Woods se podrobil dlouhému chirurgickému zákroku pravého bérce a kotníku. K prognózám a ohledně toho, zda Woods bude moct ještě někdy hrát golf, se doktor nechtěl vyjadřovat.

Woods havaroval krátce po sedmé hodině ráno místního času mezi obcemi Rolling Hills Estates a Rancho Palos Verdes na svažité a zatočené silnici.

Podle oficiálního vyjádření úřadu šerifa Los Angeles County se automobil přetočil přes střechu, do karambolu nebylo zapleteno žádné další vozidlo a golfista v autě seděl sám. Podle dalších informací jel sportovec rychle a v místě nebyly nalezeny stopy po brždění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zástupce šerifa se vyjádřil k Woodsově nehoděVideo: sntv

Vůz skončil na boku mimo silnici s čelní stranou těžce poničenou a s vystřelenými airbagy. Záchranáři museli Woodse z vraku vystříhat.

„Dělám to už nějakou dobu a viděl jsem smrtelné dopravní nehody. Takže řeknu, že je obrovské štěstí, že pan Woods z toho vyvázl živý," sdělil místním médiím zástupce šerifa Carlos Gonzalez.

Podle vyjádření policie Woods během dopravní nehody nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiné látky. Potvrdit by to ale měly ještě krevní testy.

Vítěz 15 majorů Woods měl v minulosti dvě dopravní nehody. V roce 2009 naboural do požárního hydrantu po hádce se svou tehdejší manželkou Elin Nordegrenovou. Před třemi lety měl další nehodu, kdy u něj bylo navíc nalezeno nemalé množství omamných látek.

Golfista se v poslední době zotavoval po páté operaci problematických zad. Původně očekával, že se po odstranění úlomku meziobratlové ploténky, která mu tlačila na nerv a způsobovala bolesti, ke hře vrátí v polovině března. Na začátku týdne ale připustil, že rekonvalescence nejde podle předpokladů a možná nestihne dubnové Masters.

Reklama