Hlavní obsah

Brankář Lundqvist dva měsíce po operaci srdce trénoval na ledě

Hokejový brankář Henrik Lundqvist necelé dva měsíce po náročné operaci srdce poprvé trénoval. Legendární Švéd, který příští týden oslaví 39. narozeniny, na Instagramu zveřejnil video se záběry, na kterých jede na trénink a následně chytá na ledě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Henrik Lundqvist necelé dva měsíce po náročné operaci srdce poprvé trénoval.

Článek

"Nejlepší práce," napsal k videu, na kterém likviduje nájezdy jednoho z trenérů a poté předvádí klasická brankářská cvičení. Vše nazval Den 47, což značí počet dnů od operace. "Zpět na ledě, miluji to. Dnešek byl zábava," doplnil Lundqvist.

Dlouholetý brankář New Yorku Rangers loni po 15 letech změnil dres. V říjnu Lundqvist podepsal roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů s Washingtonem. S Capitals se chtěl mistr světa z roku 2017 a olympijský vítěz z roku 2006 pokusit získat Stanley Cup, který mu jako poslední ve sbírce velkých hokejových úspěchů chybí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Henrik Lundqvist (@hlundqvist35)

V polovině prosince ale Švéd, který patří k největším brankářským postavám historie NHL, oznámil, že kvůli potížím se srdcem nebude schopen v nadcházejícím ročníku hrát. V lednu na klinice v Clevelandu absolvoval náročnou operaci.

I díky jeho absenci se v aktuální sezoně v NHL poprvé výrazně prosadil český brankář Vítek Vaněček, který doposud odchytal 15 z 18 zápasů Capitals. Rodák z Havlíčkova Brodu měl být původně až brankářskou trojkou Washingtonu, ale příležitost využil a byl například vyhlášen nejlepším nováčkem ledna v soutěži.

Reklama