Hlavní obsah

Jarolím se výhry nedočkal, Boleslav prohrála. Rozjeté Slovácko zdemolovalo i Jablonec

Praha
Aktualizováno

Sparta je v karanténě, dva resty nicméně po dnešku zmizeli. Středeční program fotbalové Fortuna ligy nabídl dvě dohrávky 18. kola. V té první slavili vítězství ve výborné formě hrající fotbalisté Slovácka, kteří triumfovali na hřišti Jablonce 3:0. Ve druhém dnešním utkání Zlín porazil Mladou Boleslav 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Kliment ze Slovácka se raduje z gólu proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Bitva domácího Jablonce se Slováckem začala opatrně. Oba týmy se jen těžko dostávaly do střeleckých příležitostí. K prvnímu náznaku šance se probil v 38. minutě domácí Považanec, ale s jeho střelou neměl Nemrava větší problémy. O jediný gól prvního poločasu se tak postaral Petržela, který povedou kombinaci Slovácka zakončil nekompromisní ranou k pravé tyči Hanušovy branky.

Ještě hůře bylo Radovým svěřencům v 56. minutě, kdy sudí Hocek vyloučil po hrubém zákroku na Klimenta Jovoviče. A byl to právě sedmadvacetiletý útočník, který o třináct minut zákrok na svou osobu pomstil, když zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Definitivní podobu výsledku dala nádherná branka Cicilii, jenž tak uzavřel skóre na 3:0.

Slovácko z posledních devíti kol osm vyhrálo, jen jednou remizovalo a na druhou Spartu čtyři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Michal Škoda z Boleslavi a Cheick Oumar Conde ze Zlína.

Zlín se dočkal výhry po deseti zápasech, doma slavil zisk tří bodů po pěti utkáních za sebou. Všechny góly padly ve druhé půli. Krátce po přestávce se trefil Tomáš Poznar a vítěznou trefu přidal v 78. minutě Youba Dramé.

Boleslav už jen korigovala porážku v nastaveném čase, kdy se prosadil Ladislav Takács. Trenéru Karlu Jarolímovi se tak dál nedaří zastavit sérii neúspěchů. Středočeši od loňského června nezvítězili venku v lize ve dvanácti utkáních po sobě.

Dohrávky 18. kola fotbalové ligy:
Jablonec - Slovácko 0:3
Branky: 45. Petržela, 69. Kliment, 79. Cicilia
Zlín - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 51. Poznar, 78. Dramé - 90.+2. Takács

Reklama