Hlavní obsah

Puk? Myslel jsem, že je pro Frantu, líčí Hübl. Při krádeži měl štěstí v neštěstí

Litvínov

V extralize trhá jeden rekord za druhým a proti Olomouci dosáhl na další významný milník úspěšné kariéry. Útočník Viktor Hübl díky asistenci u gólu letitého parťáka Františka Lukeše vyrovnal s 808 body dosavadní nejlepší výkon základní části, který vytvořil Richard Král.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Viktor Hübl (druhý zleva) se spoluhráči z Litvínova.

Článek

Litvínovský tahoun se do hokejové kroniky znovu zapsal ozdobným písmem. V základní části samostatné české nejvyšší soutěže předčil před Vánocemi lídra historického pořadí produktivity Petra Lešku. V úterý večer se pak dotáhl i na metu současného trenéra Pardubic, jenž držel absolutní rekord základní části z federálních dob. Čeho dosáhl, přitom ostřílenému borci zpočátku nedocházelo.

„Měl jsem radost z využité přesilovky a gólu. Najednou ke mně přijel rozhodčí, jestli chci puk. Koukali jsme na sebe... Myslel jsem, že je pro Frantu, že něco překonal," culil se elitní centr Vervy. Kotouč na památku si ale vzal a od spoluhráčů poté přijímal gratulace. V klubové produktivitě pokořil na konci ledna legendárního Ivana Hlinku, teď se mu povedl další husarský kousek. S Králem se při utkáních přitom léta potkávali jako soupeři.

„Od těchhle kluků, ať to byl právě Richard, Pavel Patera a další, jsem si od každýho vždycky něco vzal. Všechno šikovní centři, na které jsem v minulosti hodně koukal a najednou stál proti nim na buly. Teď se jim aspoň vyrovnávám v bodech. Je to hezký srovnání, když vím, jak skvělí to byli hokejisti," pokyvuje Hübl.

„Tyhle všechny rekordy a milníky docením asi až po kariéře. Teď žiju přítomností a blízkou budoucností. Soustředím se na sezonu," tvrdí 42letý matador, jenž se těšil na lahodnou odměnu od svých dcer, třináctileté Viktorie a o tři roky mladší Valerie. „Když třeba dlouho čekám na gól nebo můžu něco překonat, motivují mě sladkostí. Upečou mi vždycky nějaký dortík nebo palačinku k svačince," libuje si.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Plyšový maskot HC Olomouc sedí na prázdné tribuně.

Jeho Verva vyhrála v Olomouci 2:1, přesto měl po historickému zápisu hořkou pachuť. Klubový autobus při zpáteční cestě nejprve píchl pneumatiku, daleko horší však bylo pro něj a litvínovskou partu zjištění, že její kabinu během duelu na Hané navštívili zloději. „Po druhý třetině jsme přišli do šatny, kde bylo otevřený okno. Franta Lukeš říkal, že to je divný, protože ho nikdo neotvíral. Zkontrolovali jsme věci, mobily, jestli tam jsou. Byly, takže jsme okno jen zabouchli a pak na to zapomněli," vykládá Hübl.

Během návratu do Krušných hor však na čerpací stanici zažila řada jeho parťáků nemilé překvapení. „Chtěli na benzínce platit a zjistili, že nemají čím. Body jsme si vezli, ale přišli o nějaký peníze," ušklíbl se nestárnoucí veterán. On sám měl štěstí v neštěstí. Bundu s osobními věcmi si po příjezdu ke stadionu nechal v autobuse a o žádnou hotovost tedy nepřišel. Událost mu však velký den zkalila.

Reklama

Související témata: