Hlavní obsah

Bohemians žádají fanoušky, aby už nesledovali zápasy ze štaflí

Fotbalový klub Bohemians 1905 doporučil svým fanouškům, aby domácí utkání nesledovali ze štaflí před stadionem. Policie podle webu "Klokanů" už nebude tolerovat podobné porušování vládních opatření proti šíření koronaviru v době nouzového stavu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor gólu Boheminas Roman Květ se raduje spolu s fanoušky na štaflích a žebřících.

Článek

Na fotbalové ligové zápasy v Česku mohli diváci v omezeném počtu naposledy na začátku října předtím, než byly sportovní soutěže na měsíc kvůli zhoršené koronavirové situaci v zemi zastaveny. Po jejich znovuobnovení se hraje bez fanoušků s výjimkou povolené kvóty 300 osob z řad partnerů klubů.

Příznivci Bohemians se na utkání pravidelně dívali ze štaflí opřených o zeď Ďolíčku nebo z vysutých plošin před stadionem. Při minulém domácím duelu Pražanů s Olomoucí si ale lidé opakovaně stěžovali policii, že fanoušci na štaflích vědomě porušují mimořádná opatření, například nedodržují rozestupy, nenosí roušky a konzumují alkohol na veřejnosti, což je zakázané.

"Klub je od samého začátku fenoménu štaflí za tuto aktivitu nesmírně rád. Přináší nám to podporu přímo při utkání i nevídaný mediální dosah a pozitivní reklamu," uvedli na webových stránkách Bohemians, kteří v sobotním zápase 21. ligového kola přivítají České Budějovice.

"Avšak dodržování mimořádných opatření nouzového stavu České republiky musí zůstat nadřazeno zájmu klubu a jeho fanoušků, byť si o jejich smysluplnosti může každý myslet své. S ohledem na výše uvedené důvody vám s lítostí doporučujeme, abyste v sobotu ke stadionu nechodili," dodal vršovický klub.

Reklama

Související témata: