Hlavní obsah

Souček znovu v sešívaném přímo na hřišti! A teď Manchester United, velí kapitán

Aktualizováno

Shlukli se ve středovém kruhu a střihli si oslavný tanec. Fotbalisté pražské Slavie měli po postupu do osmifinále Evropské ligy o jeden nečekaný hlas k vítěznému ryku navíc. Asistent Zdeněk Houštecký zapojil přes mobil do juchání také Tomáše Součka, který ve svém londýnském bytě sledoval odvetu v sešívaném dresu. „Tomáš před odvetou předpověděl, že jsme lepší tým a že postoupíme. Houšťa je s ním v kontaktu docela často. Hned po zápase mu zavolal, takže tu byl na hřišti s námi,“ popsal nadšený Lukáš Provod pro ČT sport.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Postup! A asistent Zdeněk Houštecký v červené čepici má na drátě Tomáše Součka...

Článek
Fotogalerie

Doma bezbranková remíza, venku vítězství 2:0. Slavia třetí tým Premier League přehrála a bez inkasovaného gólu vyřadila. Evropa registruje další pohárovou senzaci.

„Jsme v euforii. Obrovský úspěch, dlouho jsme se připravovali, těšili se. A vyřadili jsme tak skvělý evropský top tým," jásá autor vítězného gólu Lukáš Provod.

„Uhlídali jsme opravdu skvělý tým, nepustili jsme je do žádné větší šance. Dvojzápas jsme zvládli skvěle, hlavně týmově," přidává se zkušený obránce Ondřej Kúdela.

„Něco mimořádného, krásného, strašně si užíváme. Myslím, že nám moc lidí nevěřilo, ale my se semkli a dali v odvetě dva góly," kvituje kapitán Jan Bořil.

„A koho nám mají v pátek vylosovat? Já chci Manchester United, zase Anglii, všichni si to přejeme, ať zůstaneme tady na Ostrovech," usmívá se Bořil.

Nejkrásnější dárek k narozeninám

Kouč sešívaných oslaví za dva dny 45. narozeniny. Lepší dárek samozřejmě dostat nemohl.

„Pro mě osobně nemůže být víc než vyřadit anglický tým na anglické půdě. Děkuju týmu, jak se k tomu postavil. Když se podíváme, koho Leicester v této sestavě v sezoně porazil... Skvělý počin, jsem strašně šťastný," neskrývá Jindřich Trpišovský blaženost.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský při utkání v Leicestru.

Po odvetě se mu dostalo upřímné gratulace od Brendana Rodgerse, kolegy z lavičky soupeře.

„Musím je ocenit nejen sportovně, ale i celkově jejich profesionalitu. Rodgers mi gratuloval, byl hodně překvapený z kvality Slavie, popřál nám hodně štěstí v dalším kole. Takový respekt, co nám projevil jejich realizační tým, před ním musím smeknout, s tím se často nesetkáte," oceňuje kouč Slavie.

A jeho vysněný los? „Rangers, budu se toho držet... Nebo někdo z Ostrovů, co tady zažíváme, je úžasné," usmívá se Trpišovský.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama