Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 3:1Vítkovická vítězná série skončila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kracík 1 : 0
17. Rob 2 : 0
39. Flick 2 : 1
53. Lang 3 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 48. kole extraligy Vítkovice 3:1 a po šestizápasovém čekání se dočkali tříbodové výhry. O osudu utkání rozhodli domácí dvěma góly během úvodní dvacetiminutovky. Hosté přes zlepšení výkon v prostřední části a vstřelenou kontaktní branku obrat nezvládli a ukončili čtyřzápasovou vítěznou sérii.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejista Jaroslav Kracík dává branku Plzně.

Článek
Fotogalerie

Domácím, v jejichž sestavě opět chyběl zraněný kapitán Gulaš, vyšel vstup do utkání. Již ve 3. minutě tečoval střelu Jiříčka z mezikruží Kracík výstrojí mimo dosah gólmana Dolejše. Hosté směrem dopředu pořádně zahrozili až v 8. minutě, kdy v oslabení protáhl Pavláta ranou švihem Dej. Plzeňský gólman si poté poradil i s výjezdem Malleta zpoza branky.

Vítkovičtí sázeli na brejky a po jednom z nich v 16. minutě Mikyska trefil levou tyč. Vzápětí udeřilo na druhé straně, když při přečíslení dvou na jednoho po ideální přihrávce Michnáče zvýšil Rob ranou bez přípravy na 2:0. V rušném závěru první třetiny ještě po nabídce Eberleho od levého mantinelu nekrytý Straka zblízka minul a z protiútoku nahození Hrušky tečoval do pravé tyče Černý. Z následné dorážky Krenželok nepřekonal ležícího Pavláta.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Souboj před plzeňskou brankou.

Během prostřední části se herní tempo uklidnilo, oběma týmům nevycházely přesilové hry. Až po polovině utkání v gólové pozici neprostřelil vyjetého Pavláta obránce Pyrochta a snížení hostům nepřinesl ani průnik Lakatoše. Střeleckou aktivitu přetavil v kontaktní gól do šatny Flick, když ve 39. minutě šťastnou trefou potrestal vyloučení Budíka.

Nedisciplinovanost Indiánů pokračovala také na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Hosté ve snaze o vyrovnání ale promarnili i další početní výhodu. Podobně se v přesilovce vedlo i domácím, přesto pohodlně drželi hubený náskok. Navíc v 53. minutě po nahození Musila od levého hrazení zvýšil Lang na 3:1. Hosté již na zvrat neměli síly, nepomohla jim ani dlouhá hra bez brankáře zesílená vyloučením Budíka.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Kracík (Jiříček, Kantner), 17. Rob (Michnáč), 53. M. Lang (P. Musil, Pour) - 39. Flick (Lakatoš). Rozhodčí: Hodek, Micka - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:1. Bez diváků.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kvasnička, Stříteský, Budík, Jiříček, Kaňák, Houdek - Pour, P. Musil, M. Lang - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Dočekal, Kracík, Kantner - Rob, F. Přikryl, Michnáč. Trenér: Čihák.
Vítkovice: Dolejš - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, R. Černý, Koch, L. Doudera - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - Dej, Flick, Mallet - Schleiss, Stach, Fridrich. Trenér: Philipp.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články