Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Karviná 2:0Až jedenáctý zápas byl pravý, Jarolím se konečně dočkal první výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Ladra (penalta) 1 : 0
27. Zmrhal 2 : 0
Záznam online reportáže

Netajil, že cítí obrovskou frustraci. Aby ne, když trenér Karel Jarolím po návratu na lavičku Mladé Boleslavi nepoznal výhru strastiplných deset kol a jeho tým propadl na první sestupovou pozici... Až v utkání 21. kola Fortuna ligy se bývalý kouč národního týmu konečně dočkal. Fotbalisté z města automobilů porazili Karvinou 2:0 a naplno bodovali po dvanácti kolech bez výhry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal z Mladé Boleslavi střílí gól na 2:0 během utkání s Karvinou.

Článek
Fotogalerie

Středočechy už pěkně dlouho lechtá pod krkem ostří sestupového nože. Před duelem s Karvinou se mohli upínat alespoň ke svému kapitánovi Matějovskému, který byl k dispozici po vypršení třízápasového disciplinárního trestu.

Hosté byli díky postavení v tabulce v klidu, na což hřešili až příliš. Hned při první větší příležitosti se sudímu Berkovi nelíbil Papadopulosův šlapák na Škodu a po konzultaci s VAR nařídil penaltu. Ladra ji v 19. minutě proměnil, což určilo zápasu jasný ráz.

Středočeši konečně odhodili deku nervozity a začali si dovolovat. Jako třeba Škoda, který Malínského centr ve vápně vtipně pustil za sebe a Zmrhal zblízka vstřelil první gól po příchodu z Itálie. Hosté nestíhali, navíc Berka za Jursovu ruku po Škodově střele nařídil druhý pokutový kop. Po poradě s videorozhodčí Adámkovou šel situaci posoudit k monitoru a tentokrát svůj verdikt odvolal.

Na branku Karviné se tak jako tak valil jeden útok za druhým. Hosté v ničem nepřipomínali tým, který nedávno na Spartě dokázal vstřelit tři góly.

Kouč Jarábek o pauze rázně vstoupil do děje. Připravil hned trojnásobné střídání - a Karviná začala druhou půli jako vyměněná. Třeba Santosova šance po rohu byla gólová.

Domácí hlídali vymodlené tři body, Ladrova branka kvůli těsnému ofsajdu neplatila. Karvinský Herc v nastavení sice přeloboval Diviše, ale poslal míč vedle branky. Středočeši tak ukončili černou sérii, dočkali se teprve třetí ligové výhry v sezoně.

Fotbalová liga - 21. kolo:
FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 2:0 (2:0)
Branky: 19. z pen. Ladra, 27. Zmrhal. Rozhodčí: Berka - Antoníček, Mojžíš - Adámková (video). ŽK: Malínský - Tavares, Santos, Herc. Bez diváků.
Boleslav: Diviš - Douděra, Šimek, Takács, Preisler - Dancák, Matějovský (69. Jirásek) - Malínský (60. Skalák), Ladra (90.+1 Mašek), Zmrhal - Škoda (90.+1 Drchal). Trenér: Jarolím.
Karviná: Bolek - Jursa (80. Mikuš), Santos, Šindelář, Mazáň (46. Siňavskij) - Smrž (46. Mangabeira), Herc - Čmelík (46. Ostrák), Tavares, Bartošák - Papadopulos (69. Haša). Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: