Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 0:1Ševci si připsali druhou výhru po sobě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Potočný (penalta) 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína zvítězili v 21. kole první ligy v Olomouci 1:0. Zápas rozhodl ve 23. minutě proměněným pokutovým kopem Roman Potočný. Ševci na Hané naplno bodovali poprvé od března 2008, vyhráli podruhé za sebou a poskočili na 11. místo tabulky. Sigma doma v lize neskórovala poprvé od loňského června a zůstala osmá.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Aleš Mandous v duelu se Zlínem.

Článek

První náznak šance měli ve 13. minutě domácí, jenže Vepřek po Sladkého centru netrefil míč ideálně. O tři minuty později Conde dobrou kolmicí za obranu vybídl ke skórování Potočného, přihrávku do vápna však přečetl Mandous a včas se vrhl hostujícímu hráči pod nohy.

Ve 23. minutě fauloval Beneš na hranici vápna Poznara a rozhodčí Hrubeš po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu. K její exekuci se postavil Potočný a střelou do středu branky poslal hosty do vedení. Skóroval poprvé od příchodu do Zlína.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Roman Potočný ze Zlína, autor první branky v duelu s Olomoucí.

O chvíli později napřáhl k dalekonosné střele hostující Dramé a Mandous musel předvést dobrý zákrok. Pět minut před pauzou si na opačné straně Dostál poradil s nedůrazným zakončením Beneše. Chvíli nato stejný hráč sklepl míč k Hubníkovi, který ve velké šanci zamířil mimo zlínskou branku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ošetřovaný Jakub Janetzký ze Zlína během duelu s Olomoucí.

Jedna ze zimních posil Sigmy Mihalík po pauze vracel přetažený roh do malého vápna, kde se k hlavičce dostal Chytil, v těžké pozici však zakončil nad. Mihalík byl aktivní a v 56. minutě jeho pokus z levé strany vyrazil Dostál. Z následného roku hlavičkoval Hubník a hostující gólman měl plno práce, aby udržel míč před brankovou čarou.

Olomouc byla v druhém poločase aktivnější, ale Zlín přecházel do nebezpečných brejkových situací. Ke střelám zpoza vápna se dostali Dramé a Potočný, domácí Mandous si však s oběma pokusy poradil.

Tři minuty před koncem nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu hostující Jawo a Mandous míč vytěsnil pohotovým zákrokem mimo tyče. Zasahovat musel také proti dvěma střelám Čanturišviliho. Domácí Houska, který se vrátil do sestavy po zranění, na druhé straně v závěru mířil těsně vedle.

21. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Fastav Zlín 0:1 (0:1)
Branka: 23. Potočný z pen. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Váňa - Cieslar (video). ŽK: Greššák (Olomouc). Bez diváků.
Olomouc: Mandous - Sladký, Hubník, Beneš, Vepřek (59. Hála) - González (84. Breite), Greššák (59. Daněk), Houska, Chytil, Mihalík (59. Zahradníček) - Nešpor. Trenér: Radoslav Látal.
Zlín: Dostál - Fantiš (88. Cedidla), Simerský, Buchta, Procházka - Hlinka, Conde, Janetzký (62. Jiráček) - Dramé (88. Čanturišvili), Poznar (33. Jawo), Potočný. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: