Hlavní obsah

Slovácko - Slavia 2:3Slavia dvakrát otáčela skóre, ale nakonec zápas se Slováckem zvládla a její série pokračuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Wiesner 1 : 0
36. Stanciu (penalta) 1 : 1
45. Kadlec 2 : 1
72. Stanciu 2 : 2
81. Lingr 2 : 3
Záznam online reportáže

zp, čfoSport.cz

Ani na Slovácku tentokrát úspěšné tažení Slavia neskončilo, i když to měla v duelu 21. ligového kola hodně těžké. Dvakrát totiž prohrávala, nakonec ale výrazně zlepšeným výkonem v závěrečné půlhodině skóre otočila a vyhrála 3:2. Neprohrála tak už v 33. ligovém zápase po sobě. Právě v Uherském Hradišti loni 1. března prohrála v nejvyšší soutěži naposledy

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Stanislav Hofmann ze Slovácka a Ondřej Kúdela ze Slavie.

Článek

Až příliš spoléhal na Zimu. Slávistický gólman nejspíš čekal, že mladý stoper na míč centrovaný Sadílkem do šestnáctky doskočí, proto se ani nepohnul. Jedině tak si lze vysvětlit, proč Kolář balon sledoval jen pohledem, aniž by reagoval.

Ten údiv, když skončil za jeho zády. A už po jedenácti minutách.

Divil se ovšem nejen Kolář, ale celá Slavia. A to přitom vyrukovala proti Slovácku v sestavě, v níž v porovnání se čtvrteční výhrou v anglickém Leicesteru udělal trenér Trpišovský jen dvě změna. „Samozřejmě mi je jasné, že na regeneraci a rehabilitaci bylo i vzhledem k cestování hodně málo čas," přikyvoval před zápasem, do něhož namísto Kúdely poslal Deliho a ve středové řadě nahradil Hromadu Oscarem.

O nesehranosti se tudíž nedalo mluvit, přesto mělo Slovácko navrch. A to přesto, že ze sestavy vypadl indisponovaný střelec Kliment. Kombinovalo, drželo míč, vyhrávalo osobní souboje, k odražených balonu bylo dřív, nebo jeho hráči byli mnohem pohyblivější, rychlejší a aktivnější, než toporní Pražané.

Ti se začali probírat až po půlhodině, kdy Sima posadil míč na břevno domácí brány, ale protože hlavičkoval z ofsajdové pozice, vzrušení bylo stejně zbytečné. Druhou možnost Simy zmařil pro změnu Kalabiška, do třetice se ale Slavia dočkala.

Video jí k tomu pomohlo, neboť sudí Proske se u monitoru utvrdil, že po rohovém kopu a hlavičce Provoda trefil balon do ruky bránícího Jurečku. Rumunský legionář Stanciu z nařízené penalty s trochou štěstí skóre srovnal, úlevu si ale hosté vychutnával pár minut.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Michal Kadlec střílí zblízka hlavou druhý gól Slovácka, brankář Slavie Ondřej Kolář zasáhnout nestačil.

V nastaveném čase první půle znovu zaváhali. Znovu po akci z levé strany, opět po rozehrané standardní situaci, zase za přihlížení brankáře Koláře. Havlíkův rohový kop totiž prodloužil Kalabiška a slávistický gólman se jen díval, jak ho hlavičkující a hlavně nikým nehlídaný Kadlec zblízka překonává podruhé.

Hned po změně stran mohla Slavia odpovědět, jenže Kuchta po kličce, kterou udělal brankáři Nemravovi, do příliš těžkého úhlu, než aby akci zakončil. A od té doby zase jako když utne...

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Reinberk ze Slovácka a Peter Olayinka ze Slavie.

Žádný tlak, žádná převaha, protože disciplinovaně a takticky výtečně si počínající domácí soupeři vůbec nic nedovolili.

Proto tři Trpišovského střídání naráz. Slavii probrala takřka okamžitě. Masopustovu střelu mířící za Nemravova záda ještě zastavil smolař Sima, dvě minuty na to ale Stanciu  parádní střelou z přímého kopu ze dvaceti metů skóre srovnal.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Bořil ze Slavie a Michal Kadlec ze Slovácka.

Ligový lídr se v tu ránu dostal do tempa i pohody a devět minut před koncem hlavičkující Lingr skóre otočil.

Slavia tak neprohrála v nejvyšší soutěži už 33. zápas v řadě, protože tentokrát nepřipustila, aby se rok stará historie a prohra 0:2  se Slováckem opakovala.

Slovácko - Slavia Praha 2:3 (2:1)
Branky: 11. Sadílek, 45.+2 Kadlec - 36.  z pen. a 73. Stanciu, 81. Lingr. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler - Pechanec (video). ŽK: Petržela, Kadlec, Kubala - Kuchta, Deli, Kúdela.
Slovácko: Nemrava - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela (83. Kubala), Kohút (68. Cicilia), Sadílek - Jurečka (83. Divíšek). Trenér: Svědík.
Slavia: Kolář - Bah (63. Masopust), Zima (63. Kačaraba), Deli, Bořil - Oscar, Provod - Sima, Stanciu (85. Kúdela)., Olayinka (90. Hromada) - Kuchta (63. Lingr). Trenér: Trpišovský

Reklama

Související témata: