Hlavní obsah

Petře, jsme s Tebou, sport teď musí jít stranou. Extraligové kluby kondolují třineckému kapitánovi

Praha

Hokejové kluby napříč celou extraligou vyjadřují soustrast kapitánovi Třince Petru Vránovi, kterému v úterý po tragické události zemřela manželka Lindsey. Hokejová rivalita jde nyní z pochopitelných důvodů zcela stranou.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Hokejový útočník Petr Vrána na tréninku Třince.

Článek

„S obrovským smutkem jsme přijali zprávu o tragickém úmrtí v rodině Petra Vrány. Stalo se tak několik desítek minut před plánovaným začátkem utkání 50. kola Tipsport extraligy mezi Oceláři a Vervou Litvínov," informoval v úterý večer třinecký klub poté, co se oba kluby domluvily s ředitelem soutěže Josefem Řezníčkem na odložení duelu. Nový termín je stále v jednání.

Vránovi a jeho rodině kondolují i další extraligové celky. Výjimkou nejsou ani Vítkovice, kde pětatřicetiletý rodák ze Šternberka působil mezi lety 2009 až 2011 a v obou sezonách získal s klubem extraligové stříbro.

„Všichni členové hokejových Vítkovic s těžkým pohnutím přijali informaci o obrovské životní tragédii někdejšího hráče modrobílého celku. V takto těžkých chvílích jde stranou jakákoli sportovní rivalita a vše v tomto momentu nepodstatné. Je těžké najít slova, která by jakkoli zmírnila tak obrovskou bolest. Prosíme všechny, aby ctili a respektovali Petrovo soukromí. Myšlenky i případné modlitby všech Vítkovičáků jsou s Petrem," uvedl ostravský klub.

„Celá organizace HC Sparta Praha s hlubokým zármutkem přijala zprávu o tragické události v rodině bývalého kapitána Sparty Petra Vrány. Petře, jsme s Tebou! Prosíme o respektování soukromí kapitána," přidala se Sparta, jejíž dres Vrána oblékal tři sezony, a právě z ní v lednu 2019 zamířil do Třince, s nímž ještě v tom roce slavil zisk Masarykova poháru pro šampiony nejvyšší soutěže.

„Jsou chvíle, kdy musí jít sport stranou. Za celý klub vyjadřujeme upřímnou soustrast třineckému kapitánovi," uvedl na svém Twitteru Litvínov.

V podobném duchu se vyjadřují i Plzeň, brněnská Kometa, Hradec Králové, Pardubice, Karlovy Vary a Olomouc, v níž majitel bronzu z juniorského šampionátu v roce 2005 působil v mládežnických kategoriích.

Reklama

Související témata: