Hlavní obsah

Český tým po velkém půstu hlásí návrat na elitní scénu

Znojmo

Hokejisté Znojma se v příští sezoně vrátí do mezinárodní rakouské ligy, kterou hráli v letech 2011 až 2020. V tomto ročníku působili ve druhé lize, což jim přineslo velký hokejový půst. Soutěž zůstala nedohrána. Před přerušením a následným zrušením sezony stihli kvůli koronavirové pandemii sehrát jen pět utkání.

Foto: www.hcorli.cz

Ilustrační foto.

Článek

Bet-at-home ICE Hockey League (bývalá EBEL) bude mít místo současných 11 nově 14 účastníků. Vedle Znojma dnes byly do soutěže přijaty také Olimpija Lublaň ze Slovinska a HC Pustertal z Itálie. Teď mají deset dnů na doručení dokumentů nutných k účasti. Potřebný počet hlasů naopak nezískal další z uchazečů rakouský Feldkirch.

"Velký zájem o účast v naší lize nám přinesl vítanou možnost navýšit počet klubů na čtrnáct. Většina majitelů klubů se ke čtrnáctičlenné lize staví pozitivně. Zpět v lize tak můžeme srdečně přivítat klub HC Orli Znojmo. Jsme přesvědčeni, že i v Pustertalu a Lublani jsme našli účastníky s velkým potenciálem. Společně jsme tímto rozhodnutím potvrdili náš závazek mít ligu skutečně mezinárodní," citoval klubový web znojemských Orlů prezidenta ligy Jochena Pildnera-Steinburga.

V soutěži působí vedle rakouských klubů Klagenfurtu, Vídně, Salcburku, Dornbirnu, Štýrského Hradce, Innsbrucku, Villachu a Lince také italské Bolzano, Bratislava Capitals a maďarský Székesfehérvár.

Znojmo loni svou účast v soutěži přerušilo kvůli ekonomickým dopadům koronavirové pandemie a komplikacím, které mohly zápasy v mezinárodní lize přinést. Klub se jako vlastník licenci, díky které v druhé lize do té doby hrály Moravské Budějovice, zařadil do třetí nejvyšší domácí soutěže.

Největším úspěchem Znojma v lize EBEL byla účast ve finále v roce 2016, v němž podlehlo Salcburku. Díky tomu si v ročníku 2016/17 Orli zahráli i elitní Ligu mistrů. Před vstupem do rakouské soutěže hráli dvě sezony první ligu, předtím byli deset let účastníkem extraligy.

Reklama