Hlavní obsah

Nové Vettelovo žihadlo představila Bond Girl 007 i tajný agent sám

Silverstone

Život je změna. Exšampion Sebastian Vettel vyměnil trápení ve Ferrari za novou výzvu. Čtyřnásobný mistr světa formule 1 přestoupil do stáje Aston Martin, bývalého Racing Pointu, kde bude jeho parťákem Lance Stroll. Tým ve středu představil nový vůz AMR21. Má tradiční zelenou barvu, ale také detaily v růžové sponzora BWT, který se nakonec rozhodl u týmu zůstat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Odhalení vozu Aston Martin pro novou sezonuVideo: sntv

 
Článek

Šampiona je třeba uctít. Slavnostní prezentaci provázela herečka Gemma Artertonová, alias Bond Girl. V roce 2008 dostala roli agentky Fieldsové v bondovce Quantum of Solace po boku Daniela Craiga v roli Agenta 007. Poté ji společnost Avon angažovala jako reklamní tvář parfému Bond Girl 007.

Během slavnosti ostatně nechyběl ani sám nejslavnější milovník proslulé značky luxusních vozů tajný agent James Bond. „Zasloužíte si obrovskou gratulaci, že jste poprvé od roku 1960 dostali Aston Martin zpět do formule 1," řekl ve videu, ve kterém byl nový monopost představen, Craig. „Nandejte jim to, uvidíme se na startu," přidal představitel Jamese Bonda.

Otázkou je, jaký čerstvý vzduch nasaje Sebastian Vettel. Spolu s Lance Strollem každopádně první kilometry s novým vozem absolvují již zítra v rámci filmovacího dne v Silverstonu.

Ředitel týmu Otmar Szafnauer si od Vettela hodně slibuje.

„Nesmírně vzrušující krok pro každého v týmu. V Sebastianovi máme osvědčeného čtyřnásobného mistra světa. Má zkušenosti, dokáže pomáhat stájím vyhrávat závody a bojovat o tituly. Proto je pro nás tak důležitý. Přináší vítěznou mentalitu a všichni se od něj na této cestě nepochybně hodně naučíme," maluje si šéf.

Tým loni zaznamenal jedno vítězství, Sergio Pérez ve Velké ceně Sakhiru, a další tři pódia, což přineslo čtvrté místo v šampionátu konstruktérů. Szafnauer ovšem doufá, že to je jen začátek.

Foto: Aston Martin

Aston Martin představil vůz AMR21.

„Věříme, že máme všechny ingredience, abychom mohli bojovat o ještě více pódií a snad i vítězství. Získali jsme zaslouženou pověst. Jsme si jistí, že můžeme udělat jméno Aston Martin hrdé hned od začátku," líčí Szafnauer.

Aston Martin už ve formuli 1 tým měl, ale jen krátce v letech 1959 a 1960.

O slávu má značka rozhodně postaráno. Právě fiktivní agent je velkým milovníkem vozů Aston Martin a stroje britské automobilky se ve filmech s ním pravidelně objevují. V chystaném snímku Není čas zemřít, který by se měl v kinech objevit v září, se spolu s Craigem představí čtyři vozy Aston Martin.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint probíhá Živě
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint