Hlavní obsah

Očkovat se nenechám! Raději olympiádu oželím, tvrdí hvězdný sprinter Blake

Rezolutně odmítavý postoj k vakcinaci proti covidu-19 projevil hvězdný jamajský sprinter Yohan Blake. „Raději olympiádu (v Tokiu) oželím, než se nechat očkovat, pokud by mě k tomu někdo nutil,“ prohlásil dvojnásobný olympijský vítěz a mistr světa v interview pro tamní deník The Gleaner. Detaily nerozvedl. „Mám pro to svoje důvody,“ sdělil pouze.

Foto: Profimedia.cz

Jamajský sprinter Yohan Blake při světovém šampionátu v Dauhá.

Článek

Šéf Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach začátkem roku v telekonferenci se zástupci národních olympijských výborů znovu apeloval na sportovce i členy doprovodu, aby se před letními olympijskými hrami v japonské metropoli (od 23. července do 8. srpna) nechali očkovat proti koronaviru, pokud se k vakcíně dostanou. Striktně povinné však očkování není.

Jednatřicetiletý Blake byl jedním z hlavních soupeřů legendárního krajana Usaina Bolta. Na světovém šampionátu v roce 2011 v Tegu získal po Boltově diskvalifikaci titul na stovce a byl rovněž členem zlaté jamajské štafety na 4x100 metrů.

Při olympijských hrách v Londýně o rok později byl stříbrný na stovce i dvojnásobné trati pokaždé za Boltem. Radoval se ze zlata ve štafetě na 4x100 m a triumf zopakoval se svými krajany i o čtyři roky později v Riu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: