Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - E. Grimalt, M. Grimalt 2:0Perušič se Schweinerem jsou na písku v Dauhá ve čtvrtfinále

Aktualizováno

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner se probojovali na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Dauhá do čtvrtfinále. Obě české dvojice žen již dohrály. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou skončily v play off v 1. kole a dělí se o 17. místo, Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou neprošly ze skupiny a jsou pětadvacáté.

Foto: ČVS/Kohelka

Čeští reprezentanti Schweiner a Perušičem měli důvod ke spokojenosti

Článek

Perušič se Schweinerem po obnovení Světového okruhu získají řádnou porci bodů pro olympijskou kvalifikaci do Tokia, výsledek ještě mohou vylepšit ve čtvrtek proti domácí katarské dvojici Šaríf Janus, Ahmed Tidžan. Třetí výhru na turnaji dnes získali proti chilským bratrancům Estebanu a Marcu Grimaltovým, které zdolali 21:17 a 21:15. Maximem českých jedniček ve Světovém okruhu je stříbro z Ostravy z května 2019.

Oběma českým ženským párům se stala osudnou ruská dvojice Xenia Dabižová a Darja Rudychová. Slukovou s Barborou Hermannovou nepustila do osmifinále a předtím dnes zdolala ve skupině i Kvapilovou s Kubíčkovou.

Hermannová s Nausch Slukovou nastoupily na špičkově obsazeném turnaji Světového okruhu po roce a půl. Naposledy hrály tak kvalitní soutěž v září 2019 ve finále seriálu v Římě. Dabižovou s Rudychovou porazily držitelky čtyř titulů na okruhu v prvním setu 21:16, ale od stavu 5:4 ve druhém už jen dotahovaly ztrátu. Rusky poté uspěly 21:17 a 15:10.

"První set jsme hrály soustředěně, takticky a soupeřky jsme donutily do chyb. Ony se ale ve druhém a třetím setu trošku lépe přizpůsobily točícímu se větru, změnily rytmus hry a nám se pak nedařilo je zatlačit. Upustily jsme od taktiky, kterou jsme chtěly ve větru hrát," uvedla Nausch Sluková.

S Hermannovou se podělily v Dauhá o 17. místo. "Odehrály jsme vesměs pět dobrých setů a dva nedostatečně precizní a agresivní tie-breaky. Bylo znát herní manko a chybějící zápasový rytmus. Určitě jsme tým, který se do turnajového rytmu potřebuje trochu víc dostat a jakmile se sezona rozjede, tak se cítíme komfortněji. Bylo tam ale i spoustu dobrých momentů, na kterých se dá v následujících týdnech stavět," prohlásila Nausch Sluková.Muži:

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Dauhá:
Ženy - skupina H:
Dabižaová, Rudychová (24-Rus.) - Kvapilová, Kubíčková (25-ČR) 2:0 (19, 19).
Play off - 1. kolo:
Dabižaová, Rudychová - Hermannová, Nausch Sluková (10-ČR) 2:1 (-16, 17, 10).
Muži:
Play off - 2. kolo:
Perušič, Schweiner (14-ČR) - E. Grimalt, M. Grimalt (20-Chile) 2:0 (17, 15).

Reklama

Související témata: