Hlavní obsah

Koupit Ronalda? Chyba! nebral si servítky bývalý předseda Juventusu a opřel se do Nedvěda

Turín/Praha

Juventus Turín znovu vypadl v osmifinále Ligy mistrů. Zatímco v loňské sezoně si parta italského stratéga Maurizia Sarriho vylámala zuby na Lyonu, v té letošní se Stará dáma poroučela ze soutěže ve stejné fázi i s novým šéfem lavičky legendárním Andreou Pirlem. A opět proti papírově slabšímu soupeři. K neúspěchu se teď pro italskou rozhlasovou stanici vyjádřil i bývalý předseda Turína Giovanni Cobolli Gigli. „Jestli byla chyba koupit Ronalda? Absolutně!“ myslí si bývalý šéf Bianconeri a následně se ostře pustil i do viceprezidenta Pavla Nedvěda.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Turín - Cristiano Ronaldo - dokáže dát hned na hřišti najevo nespokojenost a zklamání.

Článek

Dvakrát padli ve finále. Udělat poslední krok k zisku vysněné trofeje pro vítěze Ligy mistrů se fotbalistům Juventusu nepodařilo. V cestě byl Real Madrid v sezoně 2013/14 a pak Barcelona v ročníku 2016/17.

Vše měl ale změnit jeden z nejlepších hráčů historie. Stará dáma koupila Cristiana Ronalda z Bílého baletu v létě 2018 za neskutečných 105 miliónů liber (více než tři miliardy korun).

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo nemohl být se svým výkonem proti Portu spokojen.

Juventus s hvězdnou posilou ale tápe. Nemění na tom nic ani loňský zisk trofeje pro vítěze Serie A. Zvlášť ve světle současného postavení v tabulce italské ligy a desetibodové ztráty na vedoucí Inter. Pohár pro vítěze milionářské soutěže je vzhledem k aktuálnímu rozpoložení doslova v nedohlednu.

Sestřih osmifinálového zápasu Ligy mistrů Juventus - PortoVideo: O2 TV Sport

Portugalské hvězdě vyprší smlouva u Staré dámy v létě 2022, podle Cobolliho by ale vedení mělo Ronaldovi naznačit, že je čas k odchodu a pro případný přestup by ho mělo uvolnit.

„Juventus je potřeba celý přestavět. Nedvěd byl velkým šampionem, ale nemá schopnosti na to být viceprezidentem. Měl by svou roli v klubu přehodnotit," nebral si Cobolli servítky ani s ikonickým Grande Paolem.

V závěru rozhovoru se ještě vrátil k Ronaldovi. „Kariéra Cristiana je v jeho rukou. U těchto velkých hráčů je to tak, že když se rozhodnou ukončit nějaké angažmá a otevřít novou kapitolu, je to vždy jejich rozhodnutí a vy ho musíte respektovat," naznačil Cobolli, že případné pokračování italské mise bude záviset na rozhodnutí hvězdného Portugalce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články