Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 2:1 PPStav série 1:2Kohout hrdinou Varů! Skuhravého tisícovka měla sladkou příchuť, Vary ještě žijí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Poulíček 0 : 1
58. Kohout 1 : 1
78. Kohout 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů utekli hrobníkovi z lopaty a v předkole play off ještě žijí. V sobotní třetí partii sice dlouho prohrávali po trefě Patrika Poulíčka, dvě minuty před koncem ovšem smazal manko Martin Kohout a stejný hráč při ohromném dramatu zařídil v prodloužení také obrat na 2:1. Kapitán Energie Václav Skuhravý sehrál tisící duel v extralize a po jeho skončení jásal. Parta trenéra Martina Pešouta snížila stav série na 1:2 na zápasy, čtvrtý souboj je na západě Čech na programu v neděli od 15.00 hodin.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva brankář Pardubic Milan Klouček a Václav Skuhravý z Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Pro 42letého veterána mohl slavnostní zápas odstartovat pohádkově. Svůj významný milník kariéry málem ozdobil rychlým gólem, když na konci první minuty dostal od Beránka v přečíslení dva na jednoho přesný puk, jeho bekhendový blafák ale zneškodnil Klouček. V rušné první třetině mohly skórovat obě mužstva. Dynamo odpovědělo velkou šancí Pochobradského, na druhé straně zase lapil pardubický gólman nebezpečnou teč Rachůnka. Na ledě se často jiskřilo, k vidění bylo několik šarvátek i výtečné zákroky brankářů. Novotný například zlikvidoval pokus Pauloviče a hlavně tutovku Kousala, jenž pálil zblízka.

Po změn stran opět zahrozil jubilant Skuhravý, jeho střelu v početní výhodě však znovu lapil Klouček. Klíčový moment nastal ve 25. minutě. Dvě minuty za zdržování hry vyfasoval domácí obránce Kowalczyk a Pardubičtí přesilovku po 34 vteřinách využili. Blümel adresoval precizní pas Poulíčkovi a tomu stačilo pouze nastavit správně hůl. Náskok hostů mohl být po dvou třetinách i výraznější, jenže Horký při přečíslení nemířil podle představ a Pochobradského vychytal Novotný.

V třetí periodě byl blízko druhému pardubickému zásahu kanadský křídelník Camara. Novotného už překonal, jenže karlovarský muž s maskou na poslední chvíli puk ještě zachytil před brankovou čarou. Vary bez Plutnara, ale už s Kowalczykem a Šikem se nevzdávaly. Flek ve 47. minutě bleskově obkroužil pardubickou klec, Klouček nestihl zareagovat, jenže křídelník Západočechů trefil jen tyč. Na druhé straně pálil do boční konstrukce branky opět Camara.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný zasahuje v zápase proti Pardubicím.

Čas na vyrovnání se Energii krátil. Zvlášť když Klouček vyčapal i střelu Hladonika. Domácí stupňovali nápor, Černoch ani Vondráček ale puk do sítě nedopravili. Vytouženého gólu se však přece jen dočkali. Čtyři minuty před koncem byl vyloučen Mikuš, Pardubičtí sice oslabení přečkali, krátce po vypršení trestu ale Vary burácely radostí. Flekovu střílenou nahrávku ztečoval pod horní tyč Kohout a šlo se do prodloužení!

Hned zkraje přežily oba celky infarktové situace. Nejprve Ďaloga v tutovce nadvakrát nevyzrál na Novotného, na druhé straně zase kryl Klouček sólový únik Kohouta. Vzápětí neuspěl ani Flek. Drama pokračovalo, Pardubice byly několikrát blízko rozhodujícímu zásahu, jenže Novotný v kleci čaroval.

Hrálo se neustále nahoru dolů a rozhodnutí nakonec padlo v 78. minutě. Klouček neudržel kotouč, který mu po hřbetu lapačky klouzal směrem dolů. Kohout se ho snažil shrábnout rukou k ledu a ve skrumáži před brankou nakonec puk pronikl po nepřehledné situaci až do pardubické sítě. Sudí po konzultaci s videem gól uznali a Pardubicím už nepomohla ani trenérská výzva, kterou si vzal kouč Dynama Richard Král. Po prozkoumání situace rozhodčí potvrdili verdikt, autorem vítězné trefy byl označen Kohout, který se tak stal opěvovanou postavou večera.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 58. Kohout (Flek, T. Rachůnek), 78. Kohout (T. Rachůnek) - 25. Poulíček (Blümel, Paulovič). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Stav série: 1:2.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Weinhold, D. Mikyska, Kowalczyk, Pulpán, L. Zábranský ml. - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Skuhravý, Vondráček - Kohout, Černoch, Koblasa - Šik, T. Mikúš, Redlich. Trenér: Pešout.
Pardubice: Klouček - Nakládal, Vála, Ďaloga, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - O. Rohlík, O. Roman, L. Horký - A. Kosticyn, M. Kratochvil, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: