Hlavní obsah

Německý biatlonista Peiffer ukončil kariéru, do Švédska už nejede

Aktualizováno

Německý biatlonista Arnd Peiffer ukončil po 13 letech ve Světovém poháru kariéru. Pětinásobný mistr světa a olympijský vítěz z Pchjongčchangu to dnes oznámil ve zprávě domácího svazu. Z rodinných důvodů už ani neodcestuje na závěrečný podnik sezony do švédského Östersundu. Do sportovního "důchodu" tak zamířil stejně jako Ondřej Moravec po závodech v Novém Městě na Moravě.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Německý biatlonista Arnd Peiffer ukončil kariéru

Článek

"Nebylo to snadné rozhodnutí, ale už mi bylo dlouho jasné, že v této sezoně nastal ideální čas skončit. I letos se mi podařilo zajet dobré závody a je úžasné končit s pocitem, že jste stále konkurenceschopný," řekl Peiffer, který ve čtvrtek oslaví 34. narozeniny.

Ještě v únoru přitom získal svou 17. medaili na mistrovství světa, kde byl stříbrný ve vytrvalostním závodě v Pokljuce. Jeho tři roky stará zlatá olympijská medaile z Koreje je pak spjatá i s Čechy, neboť hned za ním dojel ve sprintu druhý Michal Krčmář.

Jedenáctý muž aktuálního pořadí SP byl nejen nejstarším německým biatlonistou v týmu, ale rovněž nejvýše postaveným. Poslední z 11 individuálních vítězství získal loni v prosinci v závodě s hromadným startem v Hochfilzenu.

Už před časem se však nechal slyšet, že ho start na čtvrté olympiádě v Pekingu za rok neláká.

"Arnd byl nejen tento rok, ale i v těch minulých jedním z našich nejstálejších závodníků. Proto jsme si samozřejmě dovedli představit, že by ve své skvělé kariéře ještě jeden nebo dva roky pokračoval. Na druhou stranu jeho rozhodnutí chápeme. Víme, že k němu nedospěl spontánně, ale už před několika měsíci," uvedl sportovní ředitel německého svazu Bernd Eisenbichler.

Reklama