Hlavní obsah

Florbalový Skill Contest. Je tu nový lídr, takhle pálí Sokol z Vinohrad!

Ve třetím pokračování florbalového Skill Contestu prověřili své schopnosti hráči Sokola Královských Vinohrad. Ty v aktuálním ročníku Livesport Superligy čekají boje o udržení v nejvyšší tuzemské soutěži. Michal Strachota, Jan Procházka a Lukáš Gregor byli nominování do soutěže Skill Contest, ve které hráči porovnávají své dovednosti ve vybraných disciplínách.

Florbalový Skill Contest. Jak obstáli hráči Sokola Královské Vinohrady?Video: Český florbal

 
Článek

Poslední jmenovaný, Lukáš Gregor, se díky přesným trefám a rychlé střelbě posunul do čela průběžné tabulky "Střelby na přesnost". "Tato disciplína je těžší, než se může zdát. Otvory v brance jsou opravdu malé a trefit míček do branky není žádná legrace. Doufám, že mi tato dovednost pomůže i v ostrých zápasech superligy," řekl Gregor bezprostředně po absolvování střelby.

V dalším díle seriálu, který bude zveřejněn na našem webu opět ve středu 24.3., uvidíte mužstvo Fat Pipe Florbal Chodov. Ti v úvodním kole play off Livesport Superligy vyzvou na souboj pražské Bohemians.

Skill Contestu se účastní všech 14 mužstev Livesport Superligy. Vybraní zástupci klubů soutěží ve třech disciplínách: střelbě na přesnost, slalomu a střelbě na cíl. Všechny úkoly prověří jejich dovednosti, které mohou využít při utkáních. Například střelbu z dálky 30 metrů lze i podle samotných hráčů využít při střelbě do prázdné branky při power play. Střelba na přesnost, která byla pro střelce Superligy kvůli malým otvorům v brance velmi obtížná, zase prověřila jejich jemnou motoriku s florbalovou holí. Dlouhý slalom, při kterém hráči uběhli 96 metrů, ukázal, jak jsou na tom s atletickou průpravou.

Celá série dovednostních soutěží vyvrcholí velkým finále, ve kterém se utkají tři vítězové jednotlivých kategorií. Ve finálovém díle se všichni tři zúčastní zmiňovaných disciplín a nejlepší z nich se stane šampionem letošního ročníku soutěže Livesport Superliga Skill Contest. Na finálové video se můžete těšit na začátku června 2021!

Reklama