Hlavní obsah

Rošáda v Plzni! Novým majitelem Viktorie se stal Šádek

Praha/Plzeň
Aktualizováno

Po jedenácti letech dochází ke změně majitele FC Viktoria Plzeň. Jediným držitelem akcií společnosti, která klub vlastní, se stává generální manažer Adolf Šádek. Dosavadní prezident Tomáš Paclík odchází ze zdravotních a osobních důvodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský generální manažer Adolf Šádek je nově rovněž majitelem klubu.

Článek

„Ze zdravotních a osobních důvodů jsem se rozhodl výrazně omezit podnikatelské aktivity, z nichž tou nejviditelnější byl samozřejmě fotbal a vlastnictví Viktorie Plzeň. Jedenáct let jsme klub společně s Adolfem Šádkem budovali a byli jsme po celou dobu jeho řízení partnery. Při rozhodování o budoucnosti klubu byl tedy právě on pro mě jedinou variantou, která zaručuje kontinuitu. V tuto chvíli jsem se rozhodl učinit tento krok, jenž je dle mého názoru nejlepším možným řešením," citoval Paclíka klubový web.

„Klub je pro mě naprostou prioritou, mám k němu srdečný vztah a jeho budoucnost mi není lhostejná. Po zralé úvaze jsem se tedy rozhodl jej převzít. Primárním cílem zůstává, aby klub fungoval co nejlépe i v době, která je kvůli covidu nejen pro oblast sportu velmi složitá," řekl 46letý Šádek s tím, že směrem k partnerům klubu i fanouškům k žádné zásadní změně nedochází.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Paclík

„Na jejich podporu jsem se vždy spoléhal z pozice statutárního ředitele a věřím, že se na ni budu moci spolehnout i v nové roli," dodal nový majitel Viktorie.

Plzeň pod vedením Paclíka zaznamenala obrovské úspěchy. Pětkrát vyhrála českou ligu, třikrát se probojovala do základní skupiny Ligy mistrů, kde stála například proti Bayernu, Realu nebo Barceloně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články