Hlavní obsah

Roofe zlomil Kolářovi čelní kost. Slávistický gólman ale na operaci nemusí, chytat bude v masce

Aktualizováno

Úleva a alespoň nějaká útěcha pro slávistického gólmana Ondřeje Koláře. Lékaři v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích rozhodli, že po brutálním zákroku Kemara Roofea z Rangers na operaci nemusí a podstoupí konzervativní léčbu. Z osmifinálové odvety Evropské ligy si šestadvacetiletý brankář Pražanů přivezl nejen deset stehů v obličeji, ale i zlomeninu v oblasti čelní dutiny.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Brankář slávistických fotbalistů Ondřej Kolář utrpěl zlomeninu v obličeji.

Článek
Fotogalerie

Kolářova krev skrápějící trávník v Ibroxu, hluboká tržná rána přes čelo a další v obličeji slávistického brankáře, který zůstal bezvládně ležet v šestnáctce s otřesem mozku. Osmadvacetiletý jamajský legionář v dresu Rangers Roofe ho knokautoval stylem kung-fu. Kopačkou přímo do obličeje.

„Hrůzostrašný. Katastrofa,“ otřásl se kouč Pražanů Jindřich Trpišovský v první reakci před kamerami České televize. „Šli po Ondrovi od samého začátku, snažili se ho rozhodit. Dva zákroky už v první půli, třetím ho vyřadili.“

Koláře museli odvézt na nosítkách ze hřiště a okamžitě odjel do nemocnice. Tam se podle informací sdělených Tvrdíkem prokázala zlomenina čelní dutiny.

Slávistický gólman se po vyšetření a ošetření na stadion vrátil s deseti stehy v obličeji a zbytek utkání sledoval. Stejně jako dohru, která se udála v tunelu ze hřiště k šatnám, při které byl za údajný rasistický výrok napaden a zmlácen jeho spoluhráč Ondřej Kúdela.

Zatímco Roofe se za svůj kriminální faul omluvil a tvrdil, že slávistického gólmana nezasáhl podrážkou kopačky do obličeje úmyslně, rozlícený trenér Rangers Steven Gerrard se o incidentu nezmínil na tiskové konferenci po zápase ani slovem.

Natož aby se omluvil nebo se zajímal, jak na tom zraněný Kolář je.

Doufám, že nic podobného už nezažiju, říká po zápase na Rangers Jindřich TrpišovskýVideo: SK Slavia Praha

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu Kamarovi.Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

Pouze prohlásil, že červená karta byla oprávněná.

Po návratu slávistické výpravy do Prahy podstoupil Kolář důkladné vyšetření v ÚVN ve Střešovicích, které zlomeninu potvrdilo.

„Po domluvě s odborníkem na čelistní a obličejovou chirurgii bylo v první etapě rozhodnuto o konzervativním postupu a byla zadána výroba ochranné kevlarové masky. Kolář zůstává v domácím léčení, nezúčastní se nejbližšího zápasu a také následujícího reprezentačního srazu,“ uvedla Slavia na webu.

Délka Kolářovy absence zatím není známa, přijde ale o nadcházející sraz reprezentace, kterou čekají úvodní tři zápasy kvalifikace mistrovství světa, stejně jako o nedělní ligové utkání Slavie proti Opavě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: