Hlavní obsah

První svědectví po příletu! Jsem v šoku, líčí šéf Slavie. Klub podal trestní oznámení

Praha
Aktualizováno

Palčivých otázek se během čtvrtečního večera a noci vyrojila spousta. Tím spíše, když ze Skotska začaly docházet neověřené divoké zprávy, co všechno se po skončení odvety osmifinále fotbalové Evropské ligy mezi Glasgow Rangers a Slavií (0:2) děje. Šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík poskytl pro Sport.cz hned po příletu do Prahy exkluzivní rozhovor. Poslechněte si, jak pohnuté události líčí.

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dvě červené karty pro domácí, brankář Ondřej Kolář zkrvavený po brutálním faulu kopačkou do obličeje. Jezdci pak obvinili Ondřeje Kúdelu z rasismu na adresu Glena Kamary v závěru utkání.

Kamara si potom na něj před šatnami počkal, kde ho napadl a zbil. Pražané museli přivolat policii, aby je evakuovala ze stadionu na hotel. Dramatické události jednoznačně překryly fotbal samotný a slavný postup do čtvrtfinále.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu Kamarovi.Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Jsem v šoku. Ondra Kúdela dostal pěstí od hráče domácích, který se pak otočil a utekl do šatny. Trenér Gerrard se na všechno díval a ani se neomluvil," ujišťuje Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavie.

Kúdelův rasismus důrazně odmítá. „Dva chlapi si na hřišti něco vulgárně řekli, o rasismus rozhodně nešlo. Doufáme, že UEFA vše vyšetří," očekává Tvrdík.

Celý rozhovor si poslechněte v našem videu.

Slavia se nakonec rozhodla podat trestní oznámení skotské policii za fyzické napadení Ondřeje Kúdely, jak slávistický šéf Jaroslav Tvrdík avizoval hned po příletu do Prahy.

„Napadení hráče Ondřeje Kúdely bylo připraveno a promyšleno včetně vědomého zakrytí kamer na místě incidentu. Brutální a surový útok byl veden s plnou intenzitou s cílem zranit a způsobit fyzickou újmu," píše se v něm.

V podání adresovaném prostřednictvím Velvyslanectví České republiky ve Velké Británii skotské policii jsou uvedena jména svědků, kterými kromě zástupců Slavie byli také představitelé delegace UEFA a trenér Rangers FC Steven Gerrard.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama