Hlavní obsah

Sparta po boji srazila Olomouc, Třinec v bitvě gigantů deklasoval Kometu

nov, panSport.cz
Aktualizováno

V jednoznačnou záležitost proměnili hokejisté Třince úvodní čtvrtfinálový duel s Kometou Brno, když i díky výbornému úvodu zvítězili jednoznačně 5:0 a ujali se vedení v sérii 1:0 na zápasy. V sobotním druhém utkání uspěla i favorizovaná Sparta, která zdolala Olomouc 3:1. Druhé zápasy obou sérií jsou na programu v neděli.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Lukáš Nahodil z Olomouce, Tomáš Pavelka ze Sparty, brankář Sparty Alexander Salák a Jan Knotek z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Na světelném ukazateli svítil čas 1:51 a hokejisté Třince vedli v úvodním zápase čtvrtfinálové série nad Kometou Brno už 2:0. Vejmelku v brance hostů bleskově překonali Tomáš Kundrátek a Michal Kovařčík. Když v 13. minutě zasadil otřeseným Moravanům třetí úder Martin Růžička, bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto.

Čtvrtý úder do už tak nízkého sebevědomí hostů zasadil v 26. minutě z přesilové hry kanadský útočník Jack Rodewald, který překonal vystřídavšího Klimeše. V stejném početním stavu na ledě uzavřel skóre na konečných 5:0 v 46. minutě Erik Hrňa.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Malá strkanice před třineckou brankou.

Sparta po boji porazila OlomoucFavorizovaná Sparta začala svou roli proti Olomouci plnit v 13. minutě, když se prosadil Vladimír Sobotka. Hosté se však inkasovaným gólem nenechali rozhodit a pozornou obranou drželi Pražany na distanc.

V 38. minutě se Kohouti dočkali vyrovnání, postaral se o něj tečí v přesilové hře Petr Kolouch. Z gólu se však hosté radovali jen dvě minuty, 45 sekund před koncem prostřední části vrátil Spartě vedení také z nerovnovážného stavu na ledě Jan Košťálek.

Domácí už vedení v závěrečné části udrželi, při power play hostů potvrdil jejich vítězství svou druhou brankou Sobotka a zajistil favoritovi výhru 3:1.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Uprostřed brankář Olomouce Branislav Konrád a Miroslav Forman ze Sparty.

Čtvrtfinále play off Tipsport extraligy
Třinec - Brno 5:0
Branky: 1. Kundrátek, 2. Kovařčík, 13. Růžička, 26. Rodewald, 44. Hrňa
Sparta - Olomouc 3:1
Branky: 13. a 60. Sobotka, 40. Košťálek - 38. Kolouch

Reklama