Hlavní obsah

Smoleňák seděl na tribuně! Dál pod Růžičkou? Představit si to nedovedu, říká

Hradec Králové

Konec sezony si nepřipouštěl. Do čtvrtého čtvrtfinále s Libercem provedl několik korekcí, které měly pomoci týmu k prvnímu bodu a pokračování série. Trenér Vladimír Růžička v úterý pozměnil složení útočných formací, jedno zvučné jméno ovšem v zápise o utkání na soupisce hradeckého Mountfieldu chybělo úplně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Mountfieldu HK Radek Smoleňák v sestav pro čtvrtý zápas čtvrtfinále chyběl.

Článek

Kapitán Radek Smoleňák překvapivě sledoval duel pouze z tribuny a s céčkem na dresu vyjel na led Petr Koukal. „Chtěli jsme trochu přeházet lajny, nedostal se do sestavy. Nic jiného v tom není," vykládal olympijský vítěz z Nagana a kouč Východočechů.

„Důvod mi trenér nevysvětlil. Nevěřil mi dlouhodobě, dával to jasně najevo. Věřil jiným hráčům, což je ale jeho právo," vylíčil záhy svůj pohled na věc také zkušený křídelník, jenž se v play off propadl až do čtvrté formace. V předkole s Litvínovem si připsal gól a asistenci, proti Liberci nebodoval vůbec.

„Někdy je trenér na vaší straně, někdy ne. Víc bych se k tomu nevyjadřoval," utrousil. Zkraje února přitom v Hradci Králové prodloužil kontrakt, o případné spolupráci s trenérem Růžičkou pro příští sezonu měl však po utkání docela jasno.

„Upřímně si to představit nedovedu, ale mám v sobě spoustu emocí. Doufám, že v Hradci budu hrát ještě dlouho. Miluju to tady. Záleží mi na téhle organizaci. Mám rád město, lidi. Snad se všechno otočí dobrým směrem a budeme o to víc silnější příští rok a dosáhneme met, které tu máme dlouhodobě stanovené a po kterých toužíme my i fanoušci," přeje si.

Vyřazení s Bílými Tygry ho bolelo. Parťákům mačkal palce alespoň jako divák. Jenže marně. „Že jsem nehrál, mě určitě sr..., ale klukům v týmu jsem dál věřil," říká. Zlomový moment série přišel hned v jejím úvodu. V prvním zápase Hradečtí promarnili třígólový náskok a nakonec padli v prodloužení 3:4. „Hráli jsme dobře, v závěru vedli furt 3:1, najednou přišel black out. Pak malá chyba v prodloužení a porážka...," mrzí Smoleňáka.

Tygři začali cenit zuby a ve druhé i třetí partii zahráli famózně. „Po taktické i herní stránce jsme tyhle dva zápasy absolutně nezvládli. Liberec hrál opravdu fantasticky. Tým táhl Birner s Jelenem (Jelínek), kteří to celý ošéfovali. Mají dobrý systém, hrozně těžko se přes to dostávalo. Všude jsme byli pozdě a vyhazovali puky různě po skle," dodal zklamaně 34letý útočník.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama