Hlavní obsah

Florbalový Skill Contest. Hráči Chodova lídry neohrozili

Již čtvrtý díl dovednostních soutěží florbalové nejvyšší soutěže mužů Livesport Superligy prověřil tentokrát zkušené hráče pražského celku Fat Pipe Florbal Chodov. Ten v základní části ligy skončil na pátém místě a zajistil si tak účast ve vyřazovacích bojích, kde vyzval pražského rivala FbŠ Bohemians. Za Chodovské se Skill Contestu zúčastnil Tom Ondrušek, Jiří Koutný a Marek Vávra. Jak si vedli, se podívejte ve videu níže.

Florbalový Skill Contest. Jak si vedli hráči Chodova?Video: Český florbal

 
Článek

Ondrušek ve střelbě na přesnost zacílil správně třikrát a v průběžném pořadí se usadil na třetí příčce. Nejrychlejší hráč Chodova Vávra se poměřil se slalomem v délce 96 metrů, čas 20:07 sekundy byl ale zatím nejpomalejší.

"Jsem král střelby na cíl, dám čtyři z pěti," věřil před poslední disciplínou Koutný. Z pěti míčků ale našel cestu do branky na vzdálenost 30 metrů jen jediný a hráč Chodova tak zatím uzavírá pořadí na čtvrtém místě. "Tomu se říká král," komentovali spoluhráči se smíchem výkon Koutného, který jen s úsměvem krčil rameny. "Asi blbý povrch," poznamenal.

V dalším díle seriálu, který bude na našem webu opět ve středu 31.3., uvidíte hráče z mužstva Předvýběr.cz Mladá Boleslav. Ti ovládli základní část Livesport Superligy a v play off se utkají pražskými Black Angels.

Skill Contestu se účastní všech 14 mužstev Livesport Superligy. Vybraní zástupci klubů soutěží ve třech disciplínách: střelbě na přesnost, slalomu a střelbě na cíl. Všechny úkoly prověří jejich dovednosti, které se mohou využít při utkáních.

Například střelbu z dálky 30 metrů lze i podle samotných hráčů využít při střelbě do prázdné branky při power play. Střelba na přesnost, která byla pro střelce Superligy kvůli malým otvorům v brance velmi obtížná, zase prověřila jejich jemnou motoriku s florbalovou holí. Dlouhý slalom, při kterém hráči uběhli 96 metrů, ukázal, jak jsou na tom s atletickou průpravou.

Celá série dovednostních soutěží vyvrcholí velkým finále, ve kterém se utkají tři vítězové jednotlivých kategorií. Ve finálovém díle se všichni tři zúčastní zmiňovaných disciplín a nejlepší z nich se stane šampionem letošního ročníku soutěže Livesport Superliga Skill Contest. Na finálové video se můžete těšit na začátku června 2021!

Reklama