Hlavní obsah

Pokus o špatný vtip? V rozjitřené atmosféře odpískají šlágr s Belgií skotští rozhodčí

Aktualizováno

Zpráva, která zní vzhledem k současnému napětí mezi českým a skotským fotbalem vskutku neuvěřitelně. Sobotní duel kvalifikace fotbalového MS 2022 mezi Českou republikou a Belgií v pražském Edenu odpíská kvarteto skotských rozhodčích, hlavním bude William Collum. Nominaci oznámila UEFA na svém oficiálním webu.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Rozhodčí Willie Collum úřaduje během prestižního derby mezi Rangers a Celtikem.

Článek

Copak o to, vzpomínky na něj mají sešívaní příjemné. William Collum rozhodoval se svými skotskými kolegy říjnový duel Evropské ligy v Edenu s Leverkusenem.

Již ve 22. minutě neváhal vyloučit Bellarabiho, deset minut před koncem Slavia dlouhou přesilovku využila a vítězstvím 1:0 položila základní kámen k postupu ze základní skupiny.

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav TvrdíkVideo: Sport.cz

Ovšem vzhledem k diplomatické bouři, která se strhla po nedávném duelu mezi Rangers a Slavií v osmifinále, je těžko pochopitelné, proč UEFA posílá do Prahy právě skotské rozhodčí.

Collum je zkušený 42letý sudí, kvalifikace MS je jiná soutěž než Evropská liga. Přesto si snad mohli na UEFA všimnout, co se v posledních dnech děje. Navíc když sama UEFA pověřila svého komisaře, aby vyšetřil, co všechno se na hřišti i po skončení vyhroceného duelu v útrobách stadionu stalo.

Atmosféra natolik zhoustla, že Slavia kvůli obavám o bezpečnost Ondřeje Kúdely nechce svého stopera uvolnit ke třetímu duelu kvalifikace do Walesu.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu KamaroviVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Přesto nominace rozhodčích na šlágr skupiny E zní: William Collum - Francis Connor, David McGeachie - Kevin Clancy. Všichni Skotsko...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: