Hlavní obsah

Studená válka? Hagi a Stanciu rychle zakopali válečnou sekeru

Ploješť

Fotbal? Dohra vyhroceného duelu mezi Glasgow Rangers a pražskou Slavií připomíná spíš studenou válku. Do hry se vložil nejen vyšetřovatel UEFA, ale na obou stranách také právníci z advokátních kanceláří. Rumunští reprezentanti ovšem museli na válečnou sekeru rychle zapomenout. Slávista Nicolae Stanciu a Ianis Hagi z Rangers svorně pomohli své zemi odstartovat kvalifikaci MS 2022 výhrou 3:2 nad Severní Makedonií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ianis Hagi z Rangers a Peter Olayinka ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Právě rumunská hvězda sešívaných zatloukla poslední hřebíček do pohárové rakvičky Rangers. Nicolae Stanciu předvedl ve vyhrocené odvetě osmifinále na Ibroxu další ze svých precizních přímých kopů a gólem na 2:0 vyprovodil Jezdce z Evropské ligy.

Ianis Hagi na rozdíl od prvního duelu v Edenu do odvety nezasáhl. Syn rumunské legendy zůstal celé utkání jen na lavičce.

Na reprezentačním srazu ovšem muselo napětí z pohárové války rychle stranou. Hráči situaci zvládli zcela bez problémů. V Rumunsku si všimli, že právě Stanciu s Hagim si před kvalifikačním duelem v Ploješti ve dvojici přihrávali.

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav Tvrdík

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Fotbal je radost, euforie, emoce a spojování lidí pro všechny fanoušky. Slavii a Rangers se podařil přesný opak. Je nám to velmi líto, možná jednoho dne najdeme východisko z našich sporů jako tito skvělí rumunští hráči obou klubů," oceňuje na svém twitterovém účtu Jaroslav Tvrdík, šéf Slavie.

Favoritem skupiny J je Německo. Rumuni v premiéře vydřeli výhru 3:2. Stanciu hrál od začátku, když byl v 76. minutě střídán, vedli domácí 2:0. Makedonci pak ovšem během jediné minuty vyrovnali. Vítězný gól vstřelil právě Hagi, který přišel na trávník jako žolík ve stejné minutě, kdy ho Stanciu opustil.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu Kamarovi

Sport.cz, SK Slavia Praha

Celý zápas v rumunské brance odchytal sparťan Florin Nita, na něhož Stanciu brzy narazí v pražském derby.

Reklama