Hlavní obsah

Čaroděj Vaclík! Byl to asi zákrok večera, culil se český brankář po duelu s Belgií

Praha

Jako by žádná pauza nebyla. V sobotu stál Tomáš Vaclík mezi tyčemi teprve potřetí od konce listopadu, kdy se zranil v duelu španělské ligy. Jednatřicetiletý brankář přesto v sobotním zápase kvalifikace MS 2022 proti Belgii (1:1) vystřihl parádní výkon, který orámoval fantastickým zákrokem v prvním poločase proti ráně Dendonckera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Tomáš Vaclík během utkání kvalifikace MS 2022 proti Belgii.

Článek

„Míč najednou vyplaval k Belgičanovi, vím jen, že střílel levačkou. Naštěstí jsem stačil dát do střely ruku. Asi to byl zákrok večera," popisoval s úsměvem Vaclík likvidaci rány Dendonckera.

Vzhledem k jeho dlouhé zdravotní přestávce dostal ve středu proti Estonsku (výhra 6:2) přednost v brance Jiří Pavlenka, který má v Brémách silnou pozici. Kvůli cestovním koronavirovým omezením ze strany Německa však nemohl v Praze proti Belgii nastoupit. Vaclík ukázal, že se s ním v boji o pozici jedničky pro ME musí nadále počítat. Byl jistý, nestačil pouze na střelu Lukaka zblízka.

„Tušil jsem, že se mě Lukaku pokusí obstřelit. Trefil míč špatně, ale bohužel přesně prostor mezi nohama. Balon pak nějak prošel do sítě," podotkl 31letý gólman Sevilly, kterého těší, že na něm nebyla vidět herní pauza.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Český fotbalový brankář Tomáš Vaclík v utkání kvalifikace o mistrovství světa 2022 proti Belgii.

„Byť v klubu nechytám, tréninky jsou hodně kvalitní. Prodal jsem je teď proti Belgii. Sezona je pro mě kvůli zranění složitější, nejsem na tohle zvyklý. Jsem ale rád, že jsem mohl chytat, že jsem klukům pomohl. Cítil jsem se výborně," pochvaloval si Vaclík.

Také on byl lehce zklamaný, že české mužstvo z duelu s favoritem nevytěžilo víc. „Jsem malinko zklamaný, že jsme nevyhráli. Měli jsme v závěru šance. Kdyby nám ale před zápasem někdo řekl, že máme bod, brali bychom ho," dodal Vaclík.

Reklama

Související témata: