Hlavní obsah

Katastrofa, blamáž! Slováci podruhé selhali s outsidery, sparťan Hancko se zranil

Trnava

Nejtěžší zápas s Ruskem mají teprve před sebou. Přitom jim hrozí, že pokud favorita neporazí, naberou hned na startu kvalifikace mistrovství světa fatální ztrátu. Fotbalisté Slovenska nejprve remizovali na Kypru, v sobotu pak v Trnavě opět zachránili jen bod s Maltou (2:2). „Těžko se mi hledají slova. Musíme se zamyslet nad kvalitou, která bohužel na hřišti rozhoduje,“ běduje trenér Štefan Tarkovič.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Zraněný Juraj Kucka na trávníku.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Katastrofa, blamáž. Taková slova teď na Slovensku rezonují. Není divu. Fotbalisté vstoupili do kvalifikace dvěma nečekanými ztrátami, přitom duely s Ruskem, Chorvatskem a Slovinskem mají ve skupině H teprve před sebou.

„Nejsme schopní hrát s průměrnými mužstvy tak, abychom byli efektivní a úspěšní. Může to vypadat jako výmluvy, ale vypadlo nám devět hráčů a nejsme ve stavu je nahradit," poukazuje kouč Štefan Tarkovič.

Sparťan Dávid Hancko odkulhal již v 38. minutě, v kabině zůstal o přestávce také kapitán Juraj Kucka.

Malta v posledních 13 venkovních kvalifikačních zápasech nedala ani gól, v Trnavě ovšem záhy vedla 2:0. Slováci brzy po přestávce stihli vyrovnat po trefách střídajícího Strelce a Škriniara, rozhodující gól však už nepřidali.

„Těžko se mi další ztráta hodnotí. Úplně jsme prospali první poločas a dohánět dvoubrankové manko je těžké s každým soupeřem. S Maltou doma remizovat je smutné, a to nechci použít ostřejší slova... Takhle se hrát nedá," kroutí hlavou Milan Škriniar.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovák Juraj Kucka pocítil tvrdost Josepha Mbonga z Malty.

„Chtěli jsme zápas otočit, což se nám nepodařilo. Smutné. Namísto šesti bodů máme dva a nyní musíme ukrást body lepším soupeřem. Uděláme vše, abychom špatný vstup v dalších zápasech napravili," kaboní se také David Střelec.

Ostrované sjednotili celou zemi

Malta je v žebříčku FIFA na 176. místě, z Evropy jsou horší jen Moldavsko, Lichtenštejnsko, Gibraltar a San Marino. Na Maltě se navíc nehraje nejvyšší ligová soutěž od 10. března, úřady ji kvůli pandemii koronaviru zatrhly.

V Trnavě měli ostrované na hřišti pouze duo hráčů, kteří působí v zahraničních klubech, a to ještě v druhé belgické a čtvrté nejvyšší soutěži v Anglii. Přesto domácí šokovali.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský útočník Michal Ďuriš (vpravo) v souboji se Stevem Borgem z Malty.

„Jsem hrdý na naši zemi a její hráče. Výsledek dokazuje, že jsme na správné cestě směrem dopředu. Mužstvo v sobotu večer projevilo schopnost sjednotit celou zemi," řekl pro server lovinmalta.com státní tajemník pro sport Clifton Grima.

„Ztratili jsme dvoubrankový náskok, ale získali první bod! Další působivé vystoupení svěřenců Devise Mangii, kteří naznačili, co všechno se mohlo stát, když se v prvním poločase ujali ohromujícího dvoubrankového vedení. Potom sice přišla noční můra v úvodu druhého poločasu, ale trvala pouze čtyři minuty. Nakonec to stačilo na zisk bodu," píše se na webu timesofmalta.com.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články