Hlavní obsah

Procházka se sešel s Vémolou v nemocnici. Přinesli dětem trochu radosti

Úsměvy od ucha k uchu, pár okamžiků radosti ve složitém životním období. Děti na onkologickém oddělení v Brně se dočkaly ve středu odpoledne nečekané návštěvy. Dárky jim přinesli Jiří Procházka a Karlos Vémola. Současný nejlepší český zápasník MMA a první Čech, který bojoval v UFC. I jejich zásluhou byl předán šek na téměř 151 tisíc korun, a hlavně hračky a dárky, které děti nejvíce potěší. Všem vévodil obrovský plyšový medvěd.

Jiří Procházka a Karlos Vémola potěšili děti v nemocnici. Vémola tam našel dalšího TerminátoraVideo: Sport.cz

 
Článek

„Překvapilo mě, že tu mám tolik fanoušků, ono se to trochu rozrostlo, my jsme tu byli už čtyřikrát. Už vím, jak to tu chodí, jsem rád, že to má furt svůj smysl jako na začátku," rozpovídal se po nemocniční audienci Procházka, který se připravuje na svůj druhý zápas v UFC, ten má 1. května v Las Vegas.

Procházka přijel rovnou z dopoledního tréninku a při čekání na Vémolu stihl ještě v autě oběd. Pak se už všichni vydali za dětmi. Nechyběl ani další zápasník MMA Tomáš Peleška a policistka Petra Deklevová, která akci organizovala. „Zápasníci byli hrozně přátelští a občas měli i slzy na krajíčku, když ty děti viděli," řekla dojatá Deklevová.

Karlos Vémola a jeho dominantní vítězství. Milana Ďatelinku uškrtil v prvním koleVideo: Oktagon TV

„Já tohle moc nezvládám, sám mám tři děti. Je hezký, že pomáháme, ale není hezký vidět tyhle malé holčičky a chlapečky. Jsou to těžké příběhy. Člověk má v životě plno problémů, ale když odtud odchází, tak si říká, že to jsou malé věci," přiznal Vémola.

Foto: OKTAGON MMA

Karlos Vémola porazil na turnaji OKTAGON 22 Milana Ďatelinku již v prvním kole.

Náklaďák dárků, který se dlouho vykládal. Knížky, hračky, výtvarné potřeby, čtečky, plyšáci, stolní hry. Poslední březnový den zažily děti nečekané Vánoce. Vybraná finanční částka bude rozdělena mezi šest rodin, které mají nemocné děti.

„Nevíce mě těšilo nadšení malého chlapečka, který přišel a říkal: Jé, Vémolo, pojď sem. Měl okluzor na levém oku, jako jsem nosil já celý život, ten mi byl nejsympatičtější. Na něm byla vidět velká upřímná radost," usmíval se Vémola.

Procházka se setkal v nemocnici také s fanouškem, který sám ležel na onkologickém oddělení, právě odtud sledoval jeho vítěznou premiéru v UFC. „Jsme bojovníci, jen každý na jiné frontě. Bylo příjemné se s ním setkat, že si našel čas, přijel a mohli jsme se vidět," přiznal český samuraj, který ví jedno. Za měsíc ho bude tento fanoušek sledovat už z domova.

Reklama

Související témata: