Hlavní obsah

V Boleslavi mám rodinu, Potěší mě, když budou zklamaní, že vyhrajeme my, říká třinecký Jaroměřský

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Před sezonou vyměnil Jan Jaroměřský olomoucký dres za třinecký s nadějí, že se mu po třicítce konečně podaří dosáhnout velkého úspěchu. Přání mu zatím vychází. V 1. kole play off Třinec smetl Kometu Brno ve čtyřech zápasech, nyní před Slezany stojí Mladá Boleslav. Pro 32letého obránce speciální soupeř, protože právě v klubu Bruslařů startoval kariéru. Semifinálová série startuje v sobotu na ledě Třince (15 hodin).

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jakub Valský z Brna, Jan Jaroměřský z Třince.

Článek

„Je to už ale strašně dávno. Nicméně bych lhal, kdybych tvrdil, že to pro mě trochu zvláštní nebude. S hokejem jsem tam začínal, mám v tam skoro veškeré příbuzenstvo, kamarády.

I manželka má v okolí Boleslavi rodinu. Někteří z nich budou asi fandit soupeři, proto mě potěší, když budou zklamaní, že vyhrajeme my. Nejbližší rodina ale pochopitelně fandí nám," říká třinecký obránce.

V týmu Středočechů nakoukl v sezoně 2006/2007 do první ligy, extraligu ochutnal až o sedm let později v dresu Olomouce. „I proto zápasy Olomouci prožívám daleko více. Znám tam drtivou většinu kluků. Kluci, s nimiž jsem působil v mladoboleslavské juniorce, už asi ani hokej nehrají," směje se třinecký obránce.

„Přesto se na nadcházející sérii hodně těším. Ještě nikdy v kariéře jsem se nedostal tak daleko pro mě to je výzva. O tom sport je. O výzvách. Boleslav svou kvalitu má, ale to my také," říká Jaroměřský.

V základní části dohrál Třinec o jednu příčku výše, než jeho příští soupeř. S Mladou Boleslaví ale Oceláři prohráli všechny čtyři zápasy v sezoně. „Nevím, jak to mají ostatní kluci, ale v mojí hlavě tohle nehraje žádnou roli. Co bylo, to se maže. Začíná nový boj, jsme na stejné startovní čáře. Kdo doběhne do cíle dříve se dozvíme v nejbližších dnech," naznačuje obránce a věří, že třinecká defenziva bude stejně pevná, jako proti Brnu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radost hokejistů Třince.

„V každém týmu jsou kvalitní hráči. Proti Kometě jsme chytali jejich šikuly, nyní budeme chytat jiné. Věřím, že je ulovíme a do ničeho je nepustíme. Respektujeme sílu Mladé Boleslavi a předpokládám, že to budou atraktivní zápasy s dobrým koncem pro nás," zdůrazňuje Jaroměřský.

Semifinálová série HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav
1. utkání: Třinec - Mladé Boleslav (sobota 3. dubna, 15 hodin)
2. utkání: Třinec - Mladé Boleslav (neděle 4. dubna, 17 hodin)
3. utkání: Mladá Boleslav - Třinec (středa 7. dubna, 17.30 hodin)
4. utkání: Mladá Boleslav - Třinec (čtvrtek 8. dubna, 17.30 hodin)
--------------
5. utkání: Třinec - Mladá Boleslav (neděle 11. dubna, 15 hodin)
6. utkání: Mladá Boleslav - Třinec (úterý 13.dubna, 17.30 hodin)
7.utkání: Třinec - Mladá Boleslav (čtvrtek 15. dubna, 17 hodin)

Reklama

Související témata: