Hlavní obsah

Srdeční arytmie! Česká cyklistická hvězda je v péči lékařů

Praha

Cyklista Zdeněk Štybar se podrobil zákroku kvůli srdeční arytmii. O víkendu se může vrátit k tréninku, nebude ale startovat v klasice Kolem Flander. Informace zveřejnila na sociálních sítích Štybarova stáj Deceuninck-Quick Step.

Foto: Instagram Deceuninck-Quick Step

Cyklista Zdeněk Štybar se podrobil zákroku kvůli srdeční arytmii.

Článek

Ještě před pár dny byl český cyklista Zdeněk Štybar v akci, když obsadil páté místo v závodě E3 Saxo Bank Classic seriálu WorldTour. Vítěz posledního ročníku z roku 2019 dojel ve skupince hvězd bojujících o titul, z níž nakonec odskočil jeho dánský kolega z týmu Deceuninck-QuickStep Kasper Asgreen a vyhrál s náskokem 32 sekund.

Teď ovšem z týmu přišla informace úplně jiného charakteru a zmiňuje lékařský zákrok, kterému se musela česká cyklistická hvězda podrobit. "Přejeme Zdeńkovi rychlé uzdravení a nemůžeme se dočkat, až ho uvidíme zpět," uvedla stáj v prohlášení na instagramovém profilu. Zmiňuje rovněž, že se kvůli zotavování po zákroku nezúčastní Štybar nedělní klasy Kolem Flander.

Štybar se začal cítit špatně po nedělním závodě Gent-Wevelgem, v němž obsadil 25. místo. "Po vyšetření naším lékařským týmem se zjistilo, že má problémy se srdečním rytmem. Bylo doporučeno, aby podstoupil ablaci. Tento zákrok úspěšně provedl profesor Pedro Brugada ve středu v nemocnici v Bruselu," uvedl Deceuninck-Quick Step.

Ablace je metoda, při které lékaři přes tříslo zavedou až do srdce katetr, pomocí něhož vyřeší falešné elektrické impulzy způsobující arytmii. Štybara nyní čeká několik dnů pauzy, které stráví s rodinou. "Samozřejmě jsem zklamaný, že přijdu o nedělní De Ronde. Tohle je má oblíbená část sezony. Dobře jsem trénoval a měl jsem pocit, že má forma před tímto víkendem byla nejlepší, jakou jsem za poslední dobu měl," uvedl na týmovém webu český cyklista.

"Měl jsem ale štěstí, že to byl jen drobný zákrok. Jsem vděčný, že k tomu došlo a že se to spravilo, nejen s výhledem na zbytek sezony, ale i na mé celkové zdraví. Po důkladné prohlídce bylo příjemné zjistit, že to nebylo nic vážnějšího. Dám si pár dnů volna, odpočinu si se synem a manželkou a pak se vrhnu zase do tréninku," řekl Štybar.

Reklama