Hlavní obsah

Sparta - Liberec 1:5Stav série 0:1Tvrdá facka pro Spartu! Bílí Tygři slaví po obratu a Vlachově hattricku první bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Řepík 1 : 0
33. Najman 1 : 1
42. Vlach 1 : 2
49. Rychlovský 1 : 3
55. Vlach 1 : 4
60. Vlach 1 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty nezvládli vstup do semifinále play off extraligy, když Liberci v domácí O2 areně prohráli 1:5. Vítězové základní části sice po trefě kapitána Řepíka po první třetině vedli, Bílí Tygři ale ve zbylém průběhu i díky hattricku Jaroslava Vlacha skóre otočili a mají v sérii první bod. Odveta je na programu znovu v libeňské O2 areně v neděli od 15 hodin.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor čtvrtého gólu Liberce Jaroslav Vlach (uprostřed) se raduje se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Dlouhá zápasová pauza jako by v úvodních minutách méně vadila Liberci, který domácí zaskočil dobrým pohybem. V šesté minutě zůstal před brankářem Salákem úplně osamocený Rychlovský, jenže nepochodil stejně jako o chvilku později Derner, jehož nahození od modré skončilo na tyči.

Od poloviny první třetiny však začala být aktivnější Sparta, kterou nastartovala pohledná individuální akce Tomáška. 54 vteřin před první sirénou našel Horák v předbrankovém prostotu Řepíka a kapitán Pražanů střelou mezi Kváčovy betony otevřel skóre.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor prvního gólu Sparty Michal Řepík se raduje se spoluhráči.

Ve druhé třetině přibylo šancí na obou stranách; zejména po rychlých protiútocích; ale i potyček v přerušené hře. Bílí Tygři přečkali dvě oslabení a pak sami ve 33. minutě udeřili, když dvacetiletý Najman svým prvním gólem v kariéře v play off překonal Saláka pokusem na vyrážečku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Jakub Rychlovský z Liberce a brankář Sparty Alexander Salák.

Severočechy vyrovnání ještě víc nabudilo a zkraje třetí části hry skóre otočili. Salák se při zákroku proti Dernerovi dostal mimo brankoviště a důrazný Jaroslav Vlach bez problémů poslal kotouč do prázdné klece.

A když o sedm minut později Rychlovský přidal třetí gól hostů, byla najednou Sparta v pořádném maléru. Naopak Liberec kontroloval hru. Když pak Jaroslav Vlach svým druhým gólem v zápase upravil už na 4:1, bylo jasné, že Bílí Tygři si už první bod v sérii vyrvat z rukou nenechají.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Sparty bojují v semifinále play off hokejové Tipsport extraligy s Libercem.

Taky že nenechali, svůj snový večer navíc korunoval Jaroslav Vlach, když v přesilovce 4 na 3 parádní střelou z voleje zamířiil pod horní tyčku a zkompletoval hattrick - 1:5.

Semifinále play off hokejové Tipsport extraligy - 1. zápas:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:5 (1:0, 0:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 20. Řepík (R. Horák, Sobotka) - 33. A. Najman (Gríger), 42. J. Vlach (Derner, P. Jelínek), 49. Rychlovský (R. Pavlík), 55. J. Vlach (D. Špaček, P. Jelínek), 60. J. Vlach (Birner, Lenc). Rozhodčí: Šír, Kika - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Bez diváků.
Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček, od 55. navíc Jandus - Řepík, R. Horák, Sobotka - M. Forman, Tomášek, Buchtele - Zikmund, Pech, Rousek - A. Kudrna, M. Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata: