Hlavní obsah

Hattrick si schoval pro Spartu. Krejčí ukázal Krejčímu, kde je jeho místo

Schoval jsem si do základní skupiny minimálně tři góly, vtipkoval Ladislav Krejčí mladší před začátkem EURO fotbalistů do 21. Slib nesplnil, Lvíčata ve Slovinsku z těžké skupiny s Itálií a Španělskem neprošla. Krejčí navzdory svému gólovému potenciálu odehrál celý turnaj v obraně. Paradoxně hned po návratu do domácí soutěže vstřelil ze svého místa v záloze svůj první ligový hattrick. Při kanonádě proti Teplicím (7:2) ho stihl za šestnáct minut. Jako by chtěl trenérovi Karlu Krejčímu ukázat, kde je jeho místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský fotbalista Ladislav Krejčí mladší oslavuje gól v síti Teplic.

Článek
Fotogalerie

Během kvalifikace kouč Krejčí stáhl svého jmenovce na stopera a tah mu vyšel. Ladislav Krejčí mladší byl s pěti góly nejlepším střelcem Lvíčat.

V obraně odehrál také celý neúspěšný turnaj, očekávaný pilíř David Zima byl povolán do áčka. K ohrožení branky soupeře se tak Krejčí dostával jen při standardkách. Nabízí se logicky otázka, zda se nejgólovější hráč týmu přece jen neměl posunout do záložní řady, kde je doma v klubu.

Zvláště teď, když Teplicím rychle nasázel svůj první ligový hattrick a míč propašoval na lavičku, aby si ho mohl schovat jako trofej.

Dva góly dal hlavou, třetí z penalty, takže komentátoři ho překřtili na krále vzdušeného prostoru. „Hezká přezdívka, líbí se mi. Hlavně abych tak pokračoval," usmál se v rozhovoru pro O2 TV Sport mladík, který se posunul už na osm vstřelených gólů v ligovém ročníku.

„Krása, hattrick byl můj velký předsezonní sen. Jsem rád, že se splnil," dodává pro klubovou televizi.

„Abych pravdu řekl, první ani druhý gól si úplně nepamatuji. Ve vápnech se cítím silný. Chodí tam skvělé balony, velké díky tedy patří spoluhráčům," zdůrazňuje Krejčí.

Kapitán mu svěřil exekuci

Letenskou pohodu dokumentoval kapitán Bořek Dočkal, který před penaltou sám dal míč nečekanému exekutorovi, aby mohl svůj hattrick dovršit.

„Na penaltu jsou určeni především Dočki s Hložanem. Musím jim poděkovat, že mě k ní pustili. Kdo ví, kdy bude zase taková příležitost. Hattrick už mi v kabině spočítali, rád do kasy zaplatím," pochvaluje si Krejčí.

Sparta je pod trenérem Pavlem Vrbou velmi produktivní a posunula své maximum s novým koučem na sedm gólů.

„Často se píše, aby za Spartu hráli mladí. Je to správné, svoji kvalitu potvrzují. Nastupují ne kvůli věku, ale s ohledem na výkony, které předvádějí," komentuje Krejčího vzestup Vrba v širších souvislostech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha střílí gól.

Letenské teď čeká pekelný program s vloženými zápasy, narazí na Slavii, dvakrát na Jablonec, také na Slovácko.

„Je skvělé, že jsme se po přestávce tak chytili před těžkou sérií, co nás čeká," pochvaluje si Krejčí.

Nezapomíná ovšem, že svůj slib Lvíčatům na šampionátu ve Slovinsku nesplnil.

„Nejdřív jsem říkal, že tam dám dva góly, pak jsem ještě zvýšil na tři. Teď jsem to musel trochu dohnat. EURO mě pořád mrzí, ale jsem rád, že tady hattrick padl," říká.

Reklama

Související témata: