Hlavní obsah

Vrba učí Spartu divočinu. Zápasy s top mužstvy teprve přijdou, avizuje těžkou sérii

Praha

Většinu útočníků má na marodce, přesto je ofenziva stále hlavním přikázáním. Zápasy fotbalistů pražské Sparty pod vedením Pavla Vrby mívají dost divoký průběh a k vidění je hodně gólů. Sobotní duel s Teplicemi byl pro trenéra na letenské lavičce rekordní. Sparta zvítězila 7:2 a vyrovnala svůj nejgólovější účet v české lize. „Přiznám se, že mužstvo stále poznávám,“ poznamenává kouč. Nebýt bezgólové plichty v Českých Budějovicích, mělo by pod jeho vedením průměr přes čtyři vstřelené branky na zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba během utkání s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Říkáte, že mužstvo stále teprve poznáváte. Co zásadního jste už zjistili?

Poznal jsem, že jsou tady strašně kvalitní hráči do ofenzivy. Máme kvalitní průměr vstřelených branek. Kromě jednoho utkání, kdy jsme nedali gól, jsme ve zbývajících zápasech dali minimálně tři. Těší mě, že jsme tak produktivní a aktivní. Se vstupem, který tady zažívám, jsem spokojený. Sedm soutěžních utkání, z toho šest vítězství a jedna remíza. Zápasy s top mužstvy nás ale teprve čekají a doufám, že potvrdíme výkonnost, kterou teď máme.

Sedm vstřelených branek musí být podle vašeho gusta...

Myslím, že to byl hlavně fotbal, který sparťanské fanoušky musel bavit. Samozřejmě jsem za sedm gólů rád. Měli jsme utkání pod kontrolou. Naše hra do ofenzivy měla určitě parametry.

Mohla se pod výsledek příznivě podepsat reprezentační přestávka?

Hráči asi přijeli z reprezentace dobře naladění. Všichni, kteří za národní výběry nastoupili, hráli velice dobře a přidali se k nim samozřejmě i hráči, kteří byli tady. Hodně hráčů bylo pryč. Spíš mě tedy těší, že za tři dny jsme se naladili tak dobře.

Poprvé jste postavil Polidara. A váš teplický protějšek Kučera říká, že si na levé straně s Plavšičem dělali, co chtěli. Jak se vám to poslouchá?

To je hezké, ne? (úsměv) Matěj měl nějaké zdravotní problémy. Už hrál za Spartu spoustu zápasů, takže není hráč, který by se najednou objevil.

Plavšič podtrhl svůj výkon také dvěma asistencemi. V létě mu končí smlouva, budete apelovat, aby dostal novou?

Nejsem na tom tak dobře, abych mu smlouvu mohl nabídnout sám. I když rok bych ho možná uživil. (smích) Teď ale vážně... Věřím, že Sparta udělá všechno pro to, aby s ním prodloužila.

Mladý Krejčí dal z pozice defenzivního záložníka hattrick. Jak se vám zamlouvá jeho výkonnostní růst?

Často se píše, aby za Spartu hráli mladí. Je to správné, svoji kvalitu potvrzují. Nastupují ne kvůli věku, ale s ohledem na výkony, které předvádějí.

Hancko se ve slovenské reprezentaci zranil. Jaký je jeho stav?

Jde o svalové zranění. Když přijel, šel radši na magnetickou rezonanci. Bohužel se ukázalo, že je tam nějaká trhlina. Doba léčby vypadá asi na tři týdny.

Zmínil jste těžkou sérii, která vás teď v nabitém programu čeká. Naladili jste se na ni ideálně?

Určitě ano. Čekají nás dva zápasy s Jabloncem, Slavia, Plzeň... Všechno zápasy, které pro nás budou hodně důležité a ukážou, jak na tom doopravdy jsme. Proto jsem rád, jak jsme zápas přes těžkou sérií zvládli.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články