Hlavní obsah

Rozjetý Real Madrid vyzve v úvodním čtvrtfinále LM Liverpool

Úvodními dvěma zápasy začne v úterý čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů. Real Madrid přivítá v repríze finále z roku 2018 Liverpool. Manchester City narazí na Dortmund. Oba zápasy mají výkop v 21:00 a kvůli pandemii koronaviru se odehrají bez diváků.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Liverpoolský kouč Jürgen Klopp oslavuje postup přes Lipsko do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Bílý balet porazil Liverpool v Lize mistrů třikrát po sobě včetně vítězství 3:1 v kyjevském finále 2018, kdy soutěž ovládl potřetí v řadě. Celek ze španělské metropole nevypadl ve čtvrtfinále osmkrát za sebou, tuto fázi si ale zahraje po třech letech.

Real v posledních 11 soutěžních duelech nenašel přemožitele a ve španělské lize ztrácí tři body na vedoucího městského rivala Atlético. Útočník Karim Benzema skóroval v každém z uplynulých sedmi soutěžních utkání, do nichž nastoupil. Mužstvo však kvůli zranění bude postrádat kapitána Sergia Ramose nebo záložníka Edena Hazarda.

ČTVRTFINÁLE LIGY MISTRŮ V TELEVIZI
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou úterní duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu od 20.20 hodin bývalé hvězdné reprezentační duo Jan Koller a Vladimír Šmicer. Po skončení zápasů následují tradičně rozbory a ohlasy ve studiu.

"Čím dále se v soutěži dostanete, tím těžší to je. Liverpool patří k nejsilnějším týmům vůbec. Budou to dva skvělé zápasy," uvedl pro web uefa.com útočník Realu Rodrygo.

Liverpool vyhrál poslední tři soutěžní zápasy, a navíc v nich neinkasoval. V anglické lize je ale obhájce titulu až šestý. Reds se s Realem utkali ve vyřazovací fázi Ligy mistrů pouze v osmifinále v roce 2009, kdy po dvou vítězstvích postoupili. Od té doby však v evropských pohárech nevyhráli na hřištích španělských soupeřů šestkrát po sobě.

"Je to těžký los, ale jsem s ním v pohodě, protože při pohledu na všechny týmy si řeknete: 'Panebože'. Moc se na zápasy s Realem těším. Hráli jsme s ním před třemi lety a byl to pro nás těžký večer, takže je skvělé se s ním znovu utkat," prohlásil trenér Jürgen Klopp.

Real v osmifinále vyřadil Bergamo, Liverpool si poradil s Lipskem. Vítěz narazí v semifinále na lepšího z dvojice Chelsea - Porto.

Manchester se pyšní báječnou formou. V uplynulých 34 soutěžních utkáních prohrál jediné a v Premier League míří za třetím titulem za poslední čtyři sezony. V Lize mistrů se mu však nedaří, třikrát po sobě v ní vypadl právě ve čtvrtfinále a mezi nejlepší čtyřku se dostal pouze v roce 2016.

"Dortmund má neuvěřitelnou kvalitu. Možná, že v německé lize nehraje vyrovnaně, ale v jednom nebo ve dvou zápasech může dokázat cokoli. V osmifinále to poznala Sevilla. Pro Dortmund mám ohromný respekt," řekl pro klubový web trenér City Pep Guardiola, který v minulosti vedl Bayern Mnichov.

Borussia je ve čtvrtfinále poprvé od roku 2017. Spoléhat bude na útočníka Erlinga Haalanda, s 10 trefami nejlepšího kanonýra tohoto ročníku soutěže. "V obou zápasech musíme hrát na špičkové úrovni. Vyřadit Manchester by bylo něco výjimečného. Guardiola je bezpochyby jedním z nejlepších trenérů na světě. Jeho mužstva už skoro 15 let dominují fotbalu," uvedl dočasný dortmundský kouč Edin Terzic.

Citizens v osmifinále vyřadili jiný německý celek Mönchengladbach, Dortmund přešel přes Sevillu. Vítěz se v semifinále střetne buď s Bayernem, anebo s Paris St. Germain.

Reklama