Hlavní obsah

Už je to jasné. Na Arsenal bez Kúdely. A Slavii přibyla další ztráta

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie Praha odcestují vpodvečer ke čtvrtečnímu úvodnímu čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Arsenalu bez obránce Ondřeje Kúdely. Čtyřiatřicetiletý reprezentační zadák má nadále zdravotní problémy, bere antibiotika a v Londýně nebude k dispozici. Necestuje ani další stoper Simon Deli, který má koronavirus. S týmem naopak odletí brankář Ondřej Kolář, ale jeho start po zranění je nepravděpodobný.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Slávista Ondřej Kúdela během konverzace s Glenem Kamarou z Rangers...

Článek

Kúdela má potíže od minulého týdnu po návratu z reprezentace a musel vynechat už nedělní ligový zápas v Brně. Zkušený zadák utrpěl v utkání světové kvalifikace ve Walesu před týdnem zhmožděninu nosu, kterou mu zřejmě v závěru přivodil kapitán ostrovního celku Gareth Bale, když ho bez potrestání udeřil ve výskoku loktem.

"U Ondry platí stejný zdravotní stav jako při utkání v Brně. Má antibiotika a neabsolvoval s týmem program ani UEFA testy (na koronavirus). Počítáme s tím, že na Arsenalu nám bohužel nepomůže," uvedl mluvčí Slavie Michal Býček pro ČT sport.

A velké starosti tím nekončí. "Ze zdravotních důvodů neodletí do Londýna kromě Kudyho (teploty i dnes rano) ani bráška Simon Deli," napsal na sítě šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

"Simon přišel pro ty případy, že když jeden ze stoperů Zima, Kúdela vypadne, tak je stoprocentně nahradí. Simon přijel z národního týmu a bohužel se teď u něj potvrdil covid. Takže letíme oslabení o tyto dva stěžejní hráče, ale věříme, že máme takovou kvalitu, že je nahradíme," uvedl v nahrávce pro média asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

Červenobílí nyní mají k dispozici pro utkání s Arsenalem pouze jediného klasického stopera Davida Zimu, další střední obránce Taras Kačaraba není na soupisce pro Evropskou ligu. V úvahu připadá defenzivní univerzál Tomáš Holeš.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu KamaroviVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Slavia údajně Kúdelovu účast v Londýně zvažovala i z bezpečnostních důvodů poté, co byl zkušený obránce v březnové odvetě osmifinále v Glasgow nařčen záložníkem Rangers Glenem Kamarou z rasistické urážky. Kúdela obvinění stejně jako vršovický klub důrazně odmítl.

Kamara po utkání, v němž Slavia zvítězila 2:0, českého stopera v tunelu do kabin podle Pražanů fyzicky napadl. Slavia uvedla, že o incidentu se zmiňuje zpráva delegáta UEFA, která se událostmi v zápase zabývá stejně jako skotská policie. V pondělí inspektorovi UEFA vypršel termín na vypracování zprávy, kauzu následně bude řešit disciplinární komise.

Slavia odletí k venkovnímu pohárovému zápasu jako tradičně dva dny před výkopem. S výpravou odcestuje i brankář Ondřej Kolář, kterému v průběhu utkání v Glasgow útočník Rangers Kemar Roofe způsobil brutálním faulem zlomeninu v obličeji. Slavia reprezentačnímu gólmanovi nechala vyrobit speciální masku a helmu a její opora mezi tyčemi už začala s lehkým tréninkem. "V tuto chvíli si neumíme představit, že by šel do brány. Ale ještě uvidíme, s týmem letí," uvedl Houštecký.

Čtvrteční duel v Londýně má výkop ve 21:00, domácí odvetu odehraje český mistr o týden později. Případným postupem do semifinále by ligový lídr vyrovnal své maximum na evropské scéně z roku 1996 v Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: