Hlavní obsah

Kuriózní penalta. Takhle by Takács šibenici netrefil, ani kdyby se sebevíc snažil

Teplice

Všichni soupeři, co na jaře na teplická Stínadla přijeli, bědovali a naříkali na stav hřiště. Olomoucí to začalo, pražskou Slavií pokračovalo. Jen fotbalisté Mladé Boleslavi si po čtvrtfinálovém střetnutí domácího poháru na teplický trávník stěžovat nemohou. Pomohlo jim totiž k hodně kurióznímu vyrovnání, protože nebýt drnu v šestnáctce sklářů, ani čestný gól by nedali.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Ladislav Takács z Boleslavi a Vukadin Vukadinovič z Teplic.

Článek

Sedm minut po přestávce nařídil sudí Lerch po střetu dvou sparťanských fotbalistů penaltu proti Teplicím. Postaral se o ni domácí gólman Jan Čtvrtečka hostující na severu Čech z pražské Letné po kontaktu s Václavem Drchalem, kterého pro změnu poslala Sparta hostovat do Mladé Boleslavi.

Role exekutora pokutového kopu se ujal Ladislav Takács. Žádný div, na Stínadlech před lety vstoupil do velkého fotbalu a pár let tam hrával, takže na hřišti zná každý drn. I proto nejspíš volil střelu po zemi. Dvaadvacetiletý Čtvrtečka její směr sice vystihl, ale měl smůlu. Balon změnil v malém vápně náhle směr a zapadl do šibenice.

Trefa, o jaké by se Takácsovi asi nesnilo, i kdyby se sebevíc snažil.

Poté, co v nedělním ligovém střetnutí mezi Mladou Boleslaví a Příbramí selhal v roli penaltovém exekutora Ladra, sice našel trenér Jarolím ve svém týmu úspěšného střelce, jenže nakonec to nic nebylo platné ani jemu, ani jeho týmu.

Mladá Boleslav prohrála  v Teplicích 1:2 a v MOL Cupu končí. V neděli ale bude mít možnost složit na Stínadlech reparát. Los si totiž s oběma celky zažertoval a za čtyři dny je svede k zápasu o ligové body.

Reklama

Související témata: