Hlavní obsah

Teplice - Ml. Boleslav 2:1Vydařené narozeniny! Oslavenec Moulis vystřelil Teplicím pohárové semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Moulis 1 : 0
52. Takács (penalta) 1 : 1
65. Moulis (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplic zvítězili ve čtvrtfinále domácího poháru nad Mladou Boleslaví 2:1 a zajistili si postup mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. Obě branky Severočechů vstřelil v den svých 30. narozenin Pavel Moulis, tu rozhodující dal po hodině hry z penalty. Hosté se prosadili také jen z pokutového kopu zásluhou Ladislava Takácse.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Alois Hyčka z Teplic a Pavel Moulis z Teplic, který se raduje z druhého gólu z penalty.

Článek

Tepličtí svěřenci trenéra Radima Kučery museli v minulých dnech vstřebat ligový debakl 2:7 na Spartě, přesto vstoupili do utkání aktivněji. V deváté minutě se po přihrávce Moulise ocitl v dobré šanci Žitný, brankář Šeda však jeho střelu ztlumil.

Ve 14. minutě se už Severočeši dočkali. Na centr Droenhleho z levé strany si naběhl Moulis a pohotovou ranou otevřel skóre. Boleslav sice v první půli nevyslala jedinou střelu na bránu, přesto mohla záhy vyrovnat. Po chybě brankáře Čtvrtečky měl šanci Drchal, jenže jeho snahu zastavil ofsajd. Do poločasu ještě mohl po dalším úniku zvýšit náskok Vukadinovič, Šedu ale nepřekonal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Ladislav Takács z Boleslavi a Vukadin Vukadinovič z Teplic.

Hostující trenér Jarolím do druhé části poslal tři střídající záložníky a jeho tým rázem ožil. Při střele Zmrhala se ještě vytáhl Čtvrtečka, stejně jako se na druhé straně blýskl i Šeda proti šanci Moulise. V 51. minutě se už Boleslav mohla radovat. Po faulu Čtvrtečky na Drchala se postavil k pokutovému kopu Takács a i díky kurióznímu odskoku od drnu vyrovnal.

Rozhodnutí proto přišlo krátce po hodině hry, kdy hostující obránci faulovali po skrumáži před brankou Kodada a sudí Lerch nařídil pro změnu penaltu pro Teplické. Tu následně využil ke své druhé trefě v zápase oslavenec Moulis.

Domácí mohli svůj náskok následně ještě zvýraznit, ale Vukadinovičovu nadějnou příležitost zablokovala obrana a možnost Moulise dokonat hattrick zmařil pohotovým zákrokem Šeda. Na druhé straně pak neuspěl při hlavičce ani střídající Škoda.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Teplic Jan Čtvrtečka inkasuje gól z penalty.

Teplice porazily Mladou Boleslav podruhé za sebou a semifinále poháru si zahrají poprvé od sezony 2014/15. Další vzájemný duel čeká týmy už v neděli, kdy se na Stínadlech utkají v záchranářské souboji 26. ligového kola.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
FK Teplice - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Branky: 14. a 65. z pen. Moulis - 52. Takács z pen. Rozhodčí: Lerch – Hájek, Matoušek. ŽK: Řezník, Dancák (oba Boleslav). Bez diváků.
Teplice: Čtvrtečka - Hyčka, Gabriel, Knapík, Droehnle - Kodad (86. Vachoušek), Jukl, Trubač (86. Ljevakovič), Moulis (79. Černý) - Žitný (90. Mareček) - Vukadinovič (90. Kováč). Trenér: R. Kučera.
M. Boleslav: Šeda - Řezník (75. Douděra), Křapka, Takács, Preisler - Dancák - Malínský (46. Budínský), Skalák (46. Ladra), L. Mašek (46. Matějovský), Zmrhal - Drchal (75. Škoda). Trenér: Jarolím.

Reklama