Hlavní obsah

Postaví se Kolář proti Arsenalu do slávistické brány? Stoprocentní jistotu nemáme, říká trenér

Aktualizováno

Záležet bude jen na samotném Ondřeji Kolářovi, zda se ve čtvrtečním večeru v Londýně na Emirates Stadium do slávistické brány postaví. Na jeho pocitech, rozpoložení, koncentraci, v níž bude. „Svolení od doktorů dostal, jinak bychom jeho zdravotní stav neriskovali,“ potvrdil kouč Pražanů Jindřich Trpišovský, že návrat slávistické brankářské jedničky mezi tyče v prvním čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu není vyloučený.

Bude Ondřej Kolář chytat proti Arsenalu? Záleží na něm, na jeho pocitu, říká Jindřich TrpišovskýVideo: SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

Ve středečním večeru čekal na Ondřeje Koláře na Emirates Stadium při předzápasovém tréninku ostrý test.

„Poprvé v plném zatížení," potvrzoval trenér, že žádné úlevy mít Kolář nebude.

„Sám chce, abychom ho nijak nešetřili. Jestliže půjde do zápasu, musí být vyzkoušený," přidával Lukáš Provod, že sám Kolář vyžaduje, aby na něho spoluhráči pálili ostrými a nebrali na něho ohledy.

Foto: twitter Jaroslava Tvrdíka

Ondřej Kolář a jeho maska. Jak se vám líbí...?

„Podle Ondrových pocitů po tréninku rozhodneme. Uvidíme, jak bude vypadat a jak se bude cítit," nastiňoval Trpišovský, že chvílí definitivního rozhodnutí bude čtvrteční dopoledne. To vynesou finální verdikt trenéři gólmanů a na něm bude, aby ho posvětil.

„On sám dobře ví, že mužstvo je v těžké situaci a že je na jeho kvalitách, způsobu hry i intuici závislé. Pravdou ale také je, že čtrnáct dnů nic nedělal. Půjde proto i o to, jak jeho tělo zvládne pády, kotouly a kontakty s protihráči. I to nejlépe posoudí on sám," narážel Trpišovský na vážné zranění, které si po brutálním faulu Roofeho přivezl Kolář z Glasgowa z osmifinálové odvety s Rangers.

Zlomená čelní kost, zlomený nos, tržné rány v obličeji. A navrch otřes mozku.

„Do zdravotního rizika bychom nešli. Ondra má navíc nachystanou kevlarovou masku a helmu, takže ani při případném úderu do stejného místa nemůže dojít ke zranění," ujišťoval slávistický kouč.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Brankář slávistických fotbalistů Ondřej Kolář utrpěl zlomeninu v obličeji.

„Ve čtvrtek dopoledne se s ním domluvíme. Každopádně se ale na zápas chystají i další tři gólmani, z nichž jeden bude připraven nastoupit. Trenéři ho na zápas s Arsenalem chystají, kdyby Kolář do brány nemohl. Stoprocentní jistotu, že se v sestavě objeví, totiž nemáme," připustil kouč Pražanů.

Příprava náhradníka ze zmiňovaného tria gólmanů tvořeného Matyášem Vágnerem, Janem Stejskalem a Přemyslem Kovářem není formalitou.

„Arsenal má přece jen specifický způsob hry, gólman musí být připraven i na hráče soupeře, stejně jako na terén a trávník, který je ve skvělém stavu. To vše je důležité," dodával Trpišovský.

Reklama