Hlavní obsah

Sňatek a pak exotika? Svatební cestu bych si představovala jinak, říká česká mistryně Evropy

Michal OsobaSport.czPrávo

Na podzim svatba, v zimě celkem devět týdnů na Réunionu, exotickém francouzském departmentu v Indickém oceánu. Pro úřadující mistryni Evropy ve vodním slalomu, kajakářku Kateřinu Minařík Kudějovou však nešlo o líbánky, ale o přípravu na olympiádu.

Foto: Jan Homolka/kanoe.cz

Radost Kateřiny Kudějové poté, co si zajistila start v Tokiu.

Článek

Standardně se připravujete přes zimu v Austrálii, byl Réunion důstojnou náhradou?

Je to nádherný ostrov, jen ten kanál je specifický. Je fyzicky náročný kvůli vlhkému vzduchu a teplotám, v nichž se špatně trénuje.

Podobné podmínky ale můžete čekat v Tokiu.

Z toho pohledu to bylo super. Když jsme tam byli podruhé, už to také bylo lepší, rychle jsme si zvykli. Já mám Austrálii moc ráda, ale když se tam teď nedalo jet, byl Réunion dobrá alternativa. A i v dalších letech ho třeba na podzimní část přípravy určitě můžeme zvažovat.

Po loňské sezoně jste stihla i svatbu. Jak ji ovlivnila opatření proti koronaviru?

Stihli jsme to, pozvaných bylo přes sto lidí, dorazilo devadesát. Až mi to přijde neuvěřitelné, teď bych se s tolika lidmi asi potkat nechtěla, ale svatba se povedla, nikdo neonemocněl…

Na jméno Minařík Kudějová už jste si zvykla? Vejde se vám na kajak?

Teď jsme design řešili, už jsem ho viděla na fotce. Ale na jméno jsem si ještě nezvykla, už mě paní na úřadě sprdla, když jsem se podepisovala jen jako Kudějová. (úsměv)

Váš manžel Tomáš s vámi byl na soustředění, takže trochu i svatební cesta?

Svatební cestu bych si představovala jinak, ale je pravda, že to byl náš první společný zájezd jako manželů. Tomáš pracuje z domova, mohl tam být celou dobu, tak to bylo příjemnější.

Réunion není velký, zvládli jste ho projet celý?

Tím, že je malý a byli jsme tam spoustu víkendů, kdy máme volněji, jsme viděli dost. Ale bývala jsem dost unavená, tak jsem vyrážela spíš na kratší výlety. Ony ty cesty přírodou jsou dost divoké a jak prší, jsou plné bahna, takže dají zabrat. Ale Tomáš viděl asi skoro všechno.

Co vás nejvíc nadchlo?

Vodopády byly fakt nádherné. Mrzelo mě, že se na ostrově nedá moc koupat v oceánu kvůli žralokům. I tam jsou krásné vlny, kde by se dalo surfovat, ale bohužel…

Zahlédli jste nějakého žraloka?

Ne. Jeli jsme se podívat lodí na delfíny, tak jsme čekali, že nějaké uvidíme, ale neviděli jsme je, a ani delfíny. (úsměv) Dalo se koupat, kde bylo mělko, a jedna pláž byla obehnaná provazem, každý den kontrolovali, jestli není přetržený, to ve mně moc důvěry nebudilo. Lidé se koupali většinou jen u břehu, i když prý zaznamenali i útok na dítě půl metru od břehu.

Jaký pak byl návrat z Réunionu do chladné Prahy?

My se sněžení vyhnuli cestou do Itálie, kde trénujeme v Ivree, ve středu tu bylo 22 stupňů. Jsme tu skoro celý tým krom Jíři (Prskavec čeká v těchto dnech narození druhého potomka) kvůli tréninku na mistrovství Evropy, o víkendu tu pojedeme i testovací závody.

Kdy si vyzkoušíte olympijský kanál v Tokiu?

Měli jsme mít tři kempy, teď už zrušili druhý, zůstal jen jeden, kde budeme sedmnáct dnů před olympiádou. Ale budeme na samotkách v hotelu, bez vzájemné komunikace, jídlo nám přinesou na pokoj. Nevím, jestli nás tam budou zamykat, trochu se toho bojím…

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Czech Canoe Team (@czechcanoe)

Do Tokia nesmí zahraniční fanoušci, plánoval vás jet podpořit manžel?

V Riu nebyl, teď moc chtěl… Aspoň že ještě neměl koupenou letenku, radši jsem ho brzdila.

Pro Tokio volili design bundošprajd, tedy vodáckých dresů, závodníci. Shodli jste se?

Přišlo přes 150 návrhů, všichni jsme si udělali předvýběr a udělovali body. Některé návrhy se tím vyřadily, pár jich zůstalo a ten, který jsme vybrali, měl nejvíc bodů od všech, až mě to překvapilo. Myslím, že jsme vybrali dobře, zlatá barva se mi líbí.

Reklama

Související témata: