Hlavní obsah

Penalta byla z nezkušenosti, vyloučení pak rána do vazu, mrzí Krejčího

Praha

Po páteční ligové bitvě u Botiče jásali fotbalisté Bohemians. V prologu 26. kola zlomili Pardubice na přelomu první a druhé půle, když se prosadil z penalty Puškáč a po něm premiérově mezi elitou i jedenadvacetiletý rychlík Osmančík, jenž dostal na hrotu přednost před ostříleným Necidem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

David Puškáč z Bohemians (vpravo) střílí první gól z pokutového kopu.

Článek
Fotogalerie

Zelenobílí vyrukovali na soka s tříčlennou obranou a tah Luďku Klusáčkovi vyšel. „Myslím si, že to byla dobrá volba. Pomohl nám gól a pak už jsme hru relativně kontrolovali. Prvních třicet minut nám ale chyběla větší aktivita na míči. Dostaneme balon, zastavíme se, chceme to hrát staticky. Něco jsem k tomu hráčům řekl v poločase, moderní fotbal je trošku o ničem jiném," připomněl pro Českou televizi kouč Klokanů.

Jinak ale mohl být spokojený, Jeho svěřenci si po předchozích dvou remízách zakřičeli v Ďolíčku radostí. Vyhráli 2:0, byť v zápise o utkání figurovali netradičně jako hosté. Klíčové momenty nastaly v závěru poločasu, kdy Čihák ve vápně brnknul o nohy Puškáče, jenž upadl a z nařízeného pokutového kopu sám postižený bezpečně poslal Pražany do vedení. „Zabíhal za mě, snažil jsem se před něj dostat, ale byl jsem bohužel pomalejší. Chtěl jsem se zastavit a už ho jenom vykrokovat. Bohužel jsem ho trochu škobrtnul a byla z toho penalta," mrzel celý moment pardubického stopera.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Filip Čihák z Pardubic a David Puškáč z Bohemians.

Hned vzápětí navíc Prosek vysokou nohou místo míče zasáhl do hlavy obránce Klokanů Schumachera a uviděl červenou kartu. „Penalta byla z nezkušenosti a následné vyloučení pak rána do vazu. Hráč tam nemůže jít nohou, ale tělem. Klukům do hlav nevidím, ale takticky to bylo špatně," mrzelo šéfa pardubické lavičky Jiřího Krejčího.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pavel Osmančík z Bohemians se raduje z druhého gólu do sítě Pardubic.

Přitom až do úvodní trefy sršeli Východočeši elánem. Jenže ze závarů nic nevytěžili a litovali. Na vyrovnání po změně stran nedosáhli, naopak Bohemians zúročili přesilovku už po minutě druhé půle, když Dostálův centr nasměroval zblízka do brány hlavou Osmančík.

„Soupeř se tím uklidnil a dostal do klidu. My se snažili tlačit dopředu a zkorigovat výsledek. Jenže jsme byli zbrklí. Nedařily se nám některé věci, zbytečně jsme vyhazovali míče... Nebyli jsme zřetelně horším týmem, ale do nějaké šance jsme se ani nedostali," povzdechl si druhý z pardubických trenérů Jaroslav Novotný, jehož mužstvo se může rehabilitovat už v úterý, kdy v dohrávce přivítá Slovácko.

„Musíme se z toho oklepat, každé utkání je jiné. Samozřejmě víme, že narazíme na velmi silného soupeře, který hraje o poháry. Ale uděláme maximum, abychom nápravu udělali," burcoval Novotný.

Reklama