Hlavní obsah

Jablonec odskočil Plzni na osm bodů. Je to příjemnější, pořád patří k horkým favoritům, říká Rada

Jablonec ve fotbalové lize dál útočí na bednu. Tým kouče Petra Rady díky vynikajícímu vstupu do druhého poločasu porazil Zlín 3:1. Minimálně na pár hodin poskočil na třetí místo tabulky. A náskok na Plzeň zvýšil už na osm bodů. „Koukám hlavně na nás, abychom byli připravení a podávali co nejlepší výkony. Ale pochopitelně sleduji i soupeře a je to příjemnější, než kdyby Plzeň vyhrála,“ přiznal jablonecký trenér Petr Rada.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonečtí se radují. Zleva Miloš Kratochvíl, Václav Pilař, autor prvního gólu Vojtěch Kubista a Martin Doležal.

Článek

Viktoriány stále řadí k hlavním adeptům na horní příčky tabulky. Díky triumfu na Zlínem a klopýtnutí Západočechů v Karviné Jablonečtí na favorita navýšili náskok na osm bodů. Plzeň však odehrála o jeden zápas méně než zelenobílí.

„Dobře hraje také Slovácko, které je čtyři roky pohromadě a mají vynikajícího trenéra. Je tam i Liberec, ceníme si toho, že jsme ho v této sezoně dvakrát porazili. Ale i když teď třeba Plzeň není v popředí, stále ji řadím se Slavií a Spartou mezi top tři týmy. Rozpočtem, kádrem a zázemím by lize měly dominovat. Plzeň nemůžete podcenit v žádném zápase, stále patří k horkým favoritům směrem nahoru," řekl Rada.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jaroslav Zelený z Jablonce a Tomáš Poznar ze Zlína.

Jablonec si upevnil své místo v popředí tabulce díky gólové smršti v úvodu druhého poločasu, kdy během úvodních šesti minut slavil dva zásahy. Nejprve otevřel skóre Kubista, tři minuty po něm zvýšil Jovovič.

Na Zlín padla depka

„První poločas se nám nevydařil podle našich představ. Zbytečně jsme ztráceli míč a nechávali Zlínu příliš prostoru ve středu hřiště, čehož docela využívali a pramenily z toho jejich šance, které naštěstí nedali. Ale nástup do druhého poločasu byl přesně podle našich přání. Hned z první šance jsme dali gól a pak další, což nás nakoplo. Hodně nám to pomohlo, naopak na Zlín padla depka. Pořádně si nenahráli a my toho využívali. Druhý poločas jsme si už pohlídali," zhodnotil záložník Jakub Považanec, který v závěru zvýšil na 3:0.

Jako poslední však slavili hosté, když se ve třetí minutě nastaveného času trefil Jakub Janetzký. „Inkasovaná branka mě mrzí. Hráčům jsem říkal: Devadesát dva minut bojujete a dřete jako koně, a necháte si dát zbytečnou branku. I když ji Janetzký dobře trefil a Zlín si za svou aktivitu ke konci branku asi zasloužil. Je to však škoda," poznamenal Rada.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Vraštil ze Zlína a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

„Tři body jsou pro nás hodně důležitý. Ale velké minus je hřiště, byť naši trávníkáři udělali maximum. Zničili jsme ho s Příbramí a od té doby se to s námi táhne. A když vidím, jaké počasí má přijít v pondělí a úterý, asi už sezonu dohrajeme na tomhle. Je to pro nás velký hendikep, ale musíme se s tím vypořádat," uzavřel Rada s připomenutím středeční dohrávky 22. kola se Spartou.

Reklama