Hlavní obsah

Přepadla mě nostalgie. Slovácko se na nás skvěle připravilo, přemítá liberecký Sadílek po duelu s bratrem

Uherské Hradiště

Proti bratrovi Lukášovi si zahrál už v předchozím vzájemném utkání Liberce se Slováckem, avšak k ligovému utkání do Uherského Hradiště, kde s fotbalem začínal, přijel poprvé v kariéře. Záložník Slovanu Michal Sadílek musel skousnout v souboji mužstev usilujících o vstup do pohárové Evropy těsnou porážku 0:1

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Liberecký Michal Sadílek (vlevo) svádí souboj s Milanem Petrželou ze Slovácka v utkání 26. kola Fortuna Ligy.

Článek

Je to pro vás velké zklamání?

Obrovské. Dopředu jsme věděli, jak důležité utkání to pro oba týmy je. Chtěli jsme se přiblížit ještě víc čelu tabulky, ale bohužel se nám to nepovedlo. Zápas, v němž bylo k vidění dost osobních soubojů, rozhodla v náš neprospěch penalta.

Jak moc vám nezdar na Slovácku komplikuje situaci v boji o účast v evropských pohárech?

Nemáme se za co schovávat. Takže docela hodně. Ale pořád je ještě do konce ligy k mání dost bodů. Od nás to ale bude chtít vrátit se k výborným výkonům, jaké jsme předváděli v únoru a březnu. Potřebujeme zase pravidelně bodovat.

Jak jste se cítil na stadionu v Uherském Hradišti?

Přepadla mě trochu nostalgie. Chodil jsem tady na základní školu. Převlékal jsem se zde do dresu jako fotbalový žáček. Snažil jsem se ale, abych byl na zápas stoprocentně koncentrovaný. To se mi snad povedlo, ale bohužel se nám nepodařilo utkání výsledkově zvládnout.

Zvítězilo Slovácko zaslouženě?

Mělo kromě penalty ještě jednu velkou šanci, v níž náš brankář Knobloch Kalabišku vychytal. Bylo na nás výborně připravené. My jsme se dostali do několika nadějných brejků, ale bohužel jsme je nedokázali správně vyřešit. Na gól se teď strašně nadřeme. Takže nakonec rozhodly naše chybičky v defenzívě.

Pokutový kop se proti vám kopal oprávněně?

Gólman Knobloch šel do souboje s Reinberkem. Byl tam šprajc, sudí asi nařídil penaltu správně.

Co jste říkal na výkon vašeho bratra Lukáše?

Tuto sezonu má skvělou. Ve všem se zlepšil. Je z něj komplexní fotbalista. Musím ho pochválit.

Stihli jste si po závěrečném hvizdu promluvit?

Pár slov jsme prohodili. Využil jsem pak volné neděle, zůstávám po zbytek víkendu v Hradišti. Takže se těším, že si zápas ještě spolu rozebereme. On u toho bude nadšený, já pořádně naštvaný.

Komu fandili vaši rodiče?

Myslím, že drželi palce nám oběma. Hlavně, abychom se nezranili. Pro ně by byla asi nejlepším výsledkem remíza. Bohužel se nám na ni dosáhnout nepodařilo.

Reklama

Související témata: