Hlavní obsah

Obránce Gustafsson odchází v NHL z Philadelphie do Montrealu. Söderberg se vrací do Colorada

Švédský hokejový obránce Erik Gustafsson posílil v NHL Montreal. Canadiens získali devětadvacetiletého mistra světa z roku 2018 z Philadelphie výměnou za výběr v sedmém kole draftu v příštím roce. Flyers opustil vedle Gustafssona také rakouský útočník Michael Raffl, který bude hrát nově za Washington.

Foto: Profimedia.cz

Švédský hokejový obránce Erik Gustafsson

Článek

Gustafsson uzavřel loni v říjnu s Philadelphií roční smlouvu na tři miliony dolarů a v létě může být opět nechráněným volným hráčem.

Ve 24 zápasech za Flyers si připsal 10 bodů za gól a devět asistencí. Bývalý hráč Chicaga a Calgary v NHL sehrál celkem 245 utkání a nasbíral 129 bodů za 29 gólů a 100 přihrávek. V 15 duelech play off zaznamenal pět asistencí.

Dvaatřicetiletý Raffl mění v NHL dres poprvé. V 504 zápasech za Philadelphii nasbíral 160 bodů (81+79). Ve 28 utkáních play off skóroval pětkrát a u tří branek asistoval.

Švédský útočník Söderberg se vrací do Colorada

Útočník Carl Söderberg bude v NHL opět hrát za tým Colorada. Pětatřicetiletý Švéd oblékal dres Avalanche již v letech 2015 až 2019, tentokrát ho klub z Denveru získal díky výměně s Chicagem za útočníky Rydera Rolstona a Joshe Dickinsona.

Söderberg podepsal s Blackhawks před koncem minulé sezony roční smlouvu a po sezoně se může stát nechráněným volným hráčem. Zatímco v předchozích třech ročnících dal v základní části vždy minimálně 16 branek a 23 góly v ročníku 2018/19 si stanovil osobní maximum, v této sezoně odehrál dosud 34 utkání a měl bilanci sedmi gólů a osmi nahrávek.

Blackhawks pustili také dalšího švédského útočníka Mattiase Janmarka, jenž zamířil do týmu Vegas, či obránce Madisona Boweyho. Odešel rovněž Matthew Highmore, za něhož naopak při výměně s Vancouverem získali jiného útočníka Adama Gaudettea.

Reklama

Související témata: