Hlavní obsah

Plochodrážní Grand Prix nezačne ani v Německu, tamní závod byl zrušen

Plochodrážní Grand Prix Německa, která měla 22. května v Teterowě odstartovat seriál závodů o titul mistra světa, byla kvůli přetrvávajícím potížím s koronavirem v zemi zrušena. Již před třemi týdny byla zrušena GP Itálie, která se měla jet 24. dubna v Terenzanu. Momentálně zůstává úvodním letošním kláním GP České republiky 5. června.

Foto: Robert Procházka

Plochodrážní Grand Prix Německa byla zrušena (ilustrační foto)

Článek

"Jsme zklamaní, že jsme museli GP Německa kvůli pandemii nemoci covid-19 zrušit, ale ukázalo se jako nemožné akci uspořádat tak, aby odpovídala našim představám. I přesto bychom ale rádi odjeli v sezoně jedenáct závodů Grand Prix," uvedl v tiskové zprávě šéf promotérské společnosti BSI Paul Bellamy. "V příštích dnech oznámíme k dalším akcím a datům více," dodal.

Loni se v Praze jelo 24. rokem za sebou i přesto, že organizátoři prestižního seriálu byli nuceni kvůli celosvětovému boji s koronavirem hodně improvizovat. Překopaný program nakonec zahrnoval celkem čtyři dvojzávody, které se jely ve dvou dnech po sobě na stejném místě. Hned tři se konaly v Polsku, tradice závodů v Praze ale nebyla ani tentokrát přerušena.

Reklama