Hlavní obsah

Neskutečné! Rangers si pochvalují trest pro Kúdelu, proti sankcím pro jejich hráče se odvolají

Fotbalové Česko se stále vzpamatovává z trestu, který vyfasoval od UEFA obránce Slavie Ondřej Kúdela za své chování v utkání Evropské ligy proti Rangers, kdy mu byla zastavena činnost na deset zápasů v soutěžích řízených UEFA. Skotský klub Glasgow Rangers naopak tento verdikt vítá, což potvrzuje vyhlášení vydaným na svých oficiálních stránkách. Nespokojený je pouze s tresty, které vyfasovali hráči Jezdců, proti tomuto verdiktu se klub chystá odvolat.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu KamaroviVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav Tvrdík

„Rangers berou na vědomí disciplinární rozhodnutí UEFA týkající se našeho utkání proti Slavii Praha v Ibroxu 18. března. Vítáme postih uvalený na Ondřeje Kúdelu. Verdikt ospravedlňuje důkazy Glena Kamary, ale také zdůrazňuje závažnost prohřešku vzhledem k počtu zápasů, na které UEFA zakázala hráči soupeře činnost," stojí v úvodu prohlášení skotského klubu, který Slavia vyřadila z Evropské ligy.

Distanc pro Kúdelu ve výši deseti zápasů v soutěžích řízených UEFA se vztahuje nejen na starty v klubovém, ale i v reprezentačním dresu. Znamená to, že slávistický stoper přijde o evropský šampionát letos v létě, kde měl s národním týmem startovat.

V další části se Rangers věnují trestům, které vyfasovali dva jeho hráči. Ať už za brutální zákrok na gólmana Koláře, který má na triku Kemar Roofe (stop na čtyři utkání), nebo Glen Kamara, jenž po zápase napadl v útrobách stadionu fotbalistu Slavie Kúdelu (tři utkání).

„Myslíme si, že sankce uvalené na naše dva hráče (Glena Kamaru a Kemara Roofeho) jsou přísné. Napsali jsme proto již na UEFA, že máme v úmyslu se proti trestům uděleným našim fotbalistům odvolat," píše se v oficiálním prohlášení Rangers s tím, že víc momentálně nebudou zástupci klubu celou věc komentovat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama