Hlavní obsah

Liberec poslal ze hry Spartu, slaví i Třinec

Praha
Aktualizováno

Finalisté play off hokejové extraligy jsou jasní - Liberec a Třinec. Sparta sice odvrátila tři postupové mečboly Bílých Tygrů a mohla se stát prvním týmem v historii vyřazovací části domácí nejvyšší soutěže, který zvládne obrat z 0:3 na zápasy, ale v sedmém duelu padla 1:2. Třinec pak doma porazil Mladou Boleslav 3:0.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Adam Najman se raduje z druhého gólu Liberce.

Článek
Fotogalerie

Bílí Tygři vedli už 3:0 na zápasy a nepřipustili, aby se Sparta stala prvním týmem v historii play off domácí nejvyšší soutěže, který by čtyřmi výhrami v řadě sérii otočil. O branky Severočechů, kteří budou útočit na svůj druhý titul po úspěchu v roce 2016, se postarali obránce Ondřej Vitásek a útočník Adama Najman. Za Spartu snížil ve 41. minutě kapitán Michal Řepík.

Severočeši dosáhli na čtvrtou finálovou účast v historii. Od roku 2016, kdy získali historický titul, chyběli Bílí Tygři v boji o zlato jen v sezoně 2017/18. Loni bylo play off po předkole kvůli pandemii koronaviru zrušeno.

Pražané jako vítěz základní části získali bronz, což je pro ně první medaile od stříbra v roce 2016. Na triumf Sparta nadále čeká od sezony 2006/07.

O vítězství Ocelářů, kteří obhajují titul z roku 2019, rozhodl ve 47. minutě v přesilové hře pět na tři útočník Martin Růžička. Další dvě branky domácí přidali při závěrečné power play soupeře. Čtvrtým čistým kontem v play off a třetím v sérii se pod výhru Slezanů podepsal gólman Ondřej Kacetl.

Třinec postoupil do finále potřetí za sebou, boj o titul začne v neděli na ledě Ocelářů. Mladá Boleslav obsadí konečné čtvrté místo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Semifinále play off hokejové extraligy, 7. zápasy:
Sparta - Liberec 1:2
Branky: 41. Řepík - 8. Vitásek, 33. A. Najman
Konečný stav série: 3:4
Třinec - Mladá Boleslav 3:0
Branky: 48. M. Růžička, 60. Marcinko, 60. Hrehorčák
Stav série: 4:3.

Reklama