Hlavní obsah

Skotská policie se chystá obvinit Kúdelu. Hrozí mu vězení, tvrdí Kamarův právník

Glasgow/Praha
Aktualizováno

Problémům obránce fotbalové SLavie Ondřeje Kúdely nejspíš ještě zdaleka není konec. Skotská policie potvrdila, že spis s jeho případem údajné rasistické urážky hráče Glasgow Rangers Glena Kamary byl odeslán prokuratuře. Podle Kamarova právníka Aamera Anwara se policie českého reprezentanta chystá obvinit a hrozit mu může až půlroční vězení.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Slávista Ondřej Kúdela během osudné konverzace s Glenem Kamarou z Rangers...

Článek

„Zaslali jsme spis prokurátorovi v souvislosti s vyšetřováním údajné rasistické urážky a ohlášeného napadení během zápasu Rangers a Slavie na Ibroxu v úterý 18. března 2021,“ stojí v tiskové zprávě skotské police.

Kúdela už ve středu dostal od UEFA za údajný prohřešek 10zápasový trest.

Kamarův právník Anwar vydal ve čtvrtek odpoledne prohlášení, v němž tvrdí, že skotská policie má dostatek důkazů pro trestní obvinění Kúdely z rasistického chování. A v případě, že bude uznán vinným, hrozí mu až půlroční vězení nebo pokuta.

„Je zklamáním, že až dosud pan Kúdela se skotskou policií vůbec nespolupracuje. Neabsolvoval ani jeden policejní výslech a nevypovídal. Důrazně naléháme na pana Kúdelu, aby začal s příslušnými orgány, které vyšetřování vedou, spolupracovat,“ píše Anwar.

„Naproti tomu Glen Kamara se skotskou policií plně spolupracuje a podal policistům úplnou výpověď v mojí kanceláři v pátek 9. dubna,“ dodal právník.

Proti jeho slovům se ohradil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík s tím, že Kúdela zatím neměl možnost vypovídat.

„Ondřej Kúdela byl po zranění ze zápasu reprezentace od 30. března do 13. dubna v pracovní neschopnosti a v péči lékařů Ústřední vojenské nemocnice Praha. Se skotskou policií byl a je připraven plně spolupracovat. Útoky na něj tvrdící opak jsou nechutné," napsal Tvrdík na twitteru.

Kúdelu zranil během kvalifikačního utkání ve Walesu o postup na MS zákrokem loktem do obličeje Gareth Bale, kterým českému zadákovi pohmoždil nos. Velšský fotbalista nebyl za zákrok nijak potrestán.

Měl by být Ondřej Kúdela za údajný rasismus v duelu s Glasgow Rangers odsouzen a jít do vězení?
Ano
3 %
Ne
97 %
Celkem hlasovalo 47154 čtenářů.

Reklama